imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Az Apple korlátozhatja a Messengeres és WhatsAppos hívásokat


Újabb menet zajlott le az epic Apple vs. Facebook adatvédelmi mérkőzésben. Úgy tűnik most az Apple húzhatja be ezt a kört.

Még pedig azzal a lépéssel, hogy mobiloperációs rendszereiken korlátozhatják a Facebook Messenger és WhatsApp működését hívások közben. Na, azonban nem olyan gyakorlatias dologra kell gondolni, hogy bontják a hívást egy bizonyos idő után vagy csak előfizetéssel lehet telefonálni. A dolog ennél jóval kifinomultabb, azonban fájó lehet a közösségi óriásnak.

Mint azt már eddig is tudhattuk, az iOS-es eszközök működése során sokkal több dolog történik a háttérben, mint amit valóban érzékelhetunk. Ilyenek például azok a folyamatok is, melyek futtatását az Apple eddig engedélyezte a Facebooknak, annak érdekében, hogy a Messengeren kezdeményezett és fogadott hívások minél gyorsabban felépülhessenek.

Igen ám, de miközben ezek a folyamatok folyamatosan futnak a háttérben, olyan egyéb csúnya dolgokat is megtehetnek, mint az adatmorzsák folyamatos begyűjtögetése. Na, úgy tűnik ennek vége. Ha az Apple valóban meglépi ezt a döntést, akkor a folyamatok kizárólag az interneten történő hívásokra koncentrálhatnak, semmi másra.

Bár az Apple még nem kommentálta a felvetést, a Facebook egyik szóvivője már nyilatkozott az ügyben, megerősítve, hogy ők sosem gyűjtöttek adatok a háttérben:

Az elkövetkezendő iOS frissítésben foglalt változások nem jelentéktelenek számunkra. Már tárgyalásban vagyunk az Apple-lel, hogy a legtöbbet hozhassuk ki az új helyzetből. És csak, hogy tiszta legyen a kép, az általunk használt PushKit VoIP API-t kizárólag a kiváló beszélgetési élmény biztosítására használtuk, nem pedig adatgyűjtésre.

Ti hinnétek nekik? Szoktatok a sima telefonhívások mellett más platformon is beszélgetés bonyolítani?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!