imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple lazán uralja az egész mobilpiacot


Még mindig a legutóbbi negyedéves jelentés utózöngéiről szólnak a hírek. Ezúttal a Strategy Analytics elemzőcég jutott pár érdekes eredményre a számok boncolgatása közben.

Az Apple, ahogy az lenni szokott mostanság újabb rekordokról és a várakozásokat felülmúló bevételről számolt be az előző negyedév teljesítményének részletezésekor. A 88,3 milliárd dolláros összbevételből 61,5 milliárd dollárt kalapoztak össze az iPhone-ok. Ez pedig bőségesen elég volt arra, hogy messze lekörözzék a teljes mobilpiacot. Nemcsak külön-külön nézve a konkurenseket, összesítve is.

A Strategy Analytics becslései alapján az Apple háromszor annyit zsebelt be az előző negyedévben a készülékeivel, mint amennyit a legnagyobb ellenfél, a Samsung tudott. A Huaweit pedig egyenes leiskolázták a hétszeres jövedelemmel. Ezzel pedig sikerül átlépniük a bűvös határt: a teljes mobilpiac által generált bevételnek több mint a felét, 51%-ot az Apple húzott be. Az ezt megelőző negyedéves 48,5%-ot tudták ilyen szépen feltornászni.

Mindennek feltehetően az iPhone X lehet az oka. Amellett, hogy erősen kelendőnek bizonyult a termék, sokat számított, hogy a minden eddiginél magasabb 1 000 dolláros indulóár majd 100 dollárral dobta meg az iPhone-ok átlagos eladási árát egyetlen negyedév alatt – ahogy azt Luca Maestritől megtudhattuk az earnings call után.

Az Apple egyébként összesen 77,3 millió iPhone-t értékesített a hagyományosan erősnek számító évzáró három hónap alatt, de hogy ebből mennyi volt az iPhone X, arra vonatkozóan nincsenek adatok. Az átlag eladási ár ilyen mértékű növekedése viszont arra enged következtetni, hogy elég sok.

Forrás: MacRumors

Aki esetleg lemaradt volna róla, könnyen pótolhatja a negyedéves jelentés részleteit, illetve az azt követő telefonos konferencia legfontosabb eseményeiről is beszámoltunk.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!