imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple is ledöbbent az iPhone 7 Plus népszerűségén


Tegnap adták ki az Apple negyedéves jelentését. A legfontosabb információkat ebben a cikkben gyűjtöttük össze, de ezeken kívül is elhangzott pár érdekesség. Például, hogy az Apple-t is meglepte, mennyire viszik a Plus-t.

Amikor először tudtunk meg kicsit több konkrétumot a szeptemberben bemutatott iPhone 7 eladásairól, rögtön látszott, hogy a Plus idén nagyon népszerű lesz. Nem csoda: a több RAM, a lényegesen jobb kamera, és a megváltozott médiafogyasztási szokások is egyre több felhasználót ösztönözhettek a nagyobb modell megvásárlására. Viszont, ha kicsit jobban belegondolunk, nem is olyan egyértelmű, hogy az alapmodell és a Plus szétválása hosszútávon jót tesz-e majd a felhasználóknak. Erről egy hosszabb elemzést is írtunk, aminek a lényege nagyjából ez:

A két modell között korábban nem voltak lényegi különbségek a hardvert illetően, mindkét telefon szinte ugyanazt tudta. Persze, a Plusba több aksit tettek, de az extra üzemidő egy részét elvitte a nagyobb kijelző. Kicsit magasabb pixelsűrűség, kicsit jobb kamera, de esszenciájában ugyanazt a telefont kaptuk, gyakorlatilag csak a méret különböztette meg a kettőt egymástól. Ugyanez volt igaz az iPhone 6s-re is.

Aztán most szeptemberben kijött a 7 és a 7 Plus, és nagyon úgy tűnik, valami megváltozott. A Plus ugyanis már nem csak egy kicsivel, hanem lényegesen jobb kamerát kapott, mint az alapmodell, ráadásul nem is egyet. Meg 50%-kal nagyobb RAM-ot. Tehát szép fokozatosan, de elkezdett távolodni egymástól a két modell.

Ez az eltávolodás pedig oda vezethet, aminek előjeleit az iPhone 8 pletykákból már sejteni is lehet, hogy lesz egy nagyobb kijelzős referencia modell, minden földi jóval felszerelve, és lesz egy butább széria, ami csak az újdonságok egy részét kapja meg. Tim Cook mostani szavaiból úgy tűnik, hogy nem szándékosan készítették elő ezt a kettéválást, az Apple sem számított ekkora sikerre.

Az iPhone 7 Plus iránti kereslet lényegesen nagyobb volt, mint azt vártuk. Az, hogy az Apple alábecsülte a Plus népszerűségét, oda vezetett, hogy hiányok adódtak a nagyobb kijelzős modell készleteiben decemberben.

Mindezt úgy, hogy közben az iPhone 7 és 7 Plus együttesen számolva 1%-kal rosszabbul teljesít, mint tavaly ilyenkor a 6s és 6s Plus. A Plus népszerűségét jelzi viszont, hogy ennek ellenére is 1%-kal több profitra tett szert a cég a telefonokból, ami feltehetőleg a nagyobb árrésű Plus sikerének köszönhető. Cook is megemlítette, hogy minden eddigi Plus modell eladásait felülmúlta a 7 Plus, annak ellenére is, hogy a dizájn terén már 3 éve nem történt változás; mind emellett a piac kiváró üzemmódba állt, sokan gyűjtenek a híresztelések alapján forradalminak ígérkező iPhone 8-ra.

Tim Cook, így zárta a témát:

Minden bemutató alkalmával tanulunk valamit. A tanultakat ezután alkalmazzuk, a következő alkalomra csiszolunk a modelleinken.

Reméljük, ez ebben az esetben nem azt jelenti, hogy véglegesen szétválik az alapmodell és a Plus idén szeptemberre, mert bár sokaknak jól jön a nagyobb méret, azért még rengetegen vannak olyanok is, akik köszönik szépen, de maradnának a 4,7” körül.

Forrás: Macrumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!