imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple legnépszerűbb terméke 2018-ban: az iPhone akkumulátor


Ha nem is darabszámra, de az érdeklődésnövekedést tekintve egészen biztosan. Körülbelül 6-10-szer annyit cseréltek tavaly, mint a korábbi években átlagosan.

Tim Cook a napokban egy nagy céges beszámolót tartott az alkalmazottainak. Természetesen az ilyesmi sosem marad titokban, így az egyik beszédesebb kedvű dolgozónak köszönhetően a Daring Fireballos John Gruber tovább tudta adni, miről folyt a beszélgetés. Tőle tudjuk tehát, hogy az Apple 2018-ban

11 millió iPhone-ban cserélt akkumulátort.

Ezzel a számmal így önmagában nem nagyon lehet sokat kezdeni, de ha hozzátesszük, hogy egy átlagos évben körülbelül csak 1-2 millió aksit szoktak cserélni, máris új kontextusba helyeződik Cook magyarázata a gyenge negyedévet illetően. Ugyebár az Apple-vezér azzal indokolta a várhatóan szerényebb profitot, hogy sokan cseréltek kedvezményes aksit, így nem vettek új iPhone-t.

Ha még emlékeztek, az Apple azért kényszerült a szokott árhoz képest harmadáron szórni az aksikat, mert még 2017 végén kiderült, hogy szoftveresen lejjebb tekeri azoknak a telefonoknak a teljesítményét, amelyekben már öreg a telep. Csak erről elfelejtett szólni a felhasználóknak, amiből persze világraszóló botrány kerekedett. A helyzet mérséklésére szolgáló intézkedések egyike volt az aksicsere-program, ami 2018-cal együtt ért véget.

A másik, hogy kikapcsolható lett a szoftveres lassítás.

A program az elmondottak alapján tehát maximálisan sikeres volt. Legalábbis a felhasználók körében biztosan, az Apple-nek ezek szerint kevésbé. Felmerül a kérdés, hogy miért nem látták a hatást előre, ha egész évben ment a program, amire Gruber szerint az a magyarázat, hogy igazából csak az új iPhone-ok megjelenése után jelentkezett az aksicseréból fakadó vásárlási kedv csökkenése, előre nem.

Akárhogy is, mi jól jártunk vele, az Apple meg majd valahogy kibírja, hogy egyszer fennállásának történetében egy teljes éven keresztül tényleg kedvező áron adott el valamit…

Forrás: MacRumors

Ti cseréltetek aksit 2018-ban a kedvezményt kihasználva?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!