imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple listázta a 2017-es év top alkalmazásait és játékait


Ahogy eddig is megszokhattuk, az év vége felé közeledve, az Apple újra lisákat gyártott az elmúlt év legkedveltebb alkalmazásaiból és játékaiból.

Idén csak annyi a különbség, hogy mindehhez az App Store alkalmazás “Ma” fülecskéjén található kártyákat használták. Amivel roppant látványos listákat tudtak létrehozni. Nézzük mik lettek a befutók.

Az első kártyán, az év top trendjei kaptak helyet, egész pontosan négy darab: AR, PVP játékok, jelentudatosság és művészetek.

Az AR játékok és alkalmazások témakörével mi is rendszeresen foglalkozunk. Nem is csoda, hiszen az ARKit az Apple egyik legnagyobb szoftveres dobása az évben, még ha kevesebb figyelmet is kap, mint az operációs rendszerek. A kategória top játékai a FishingGo, IKEA Place, magicplan és Sky Guide AR lettek.

Az év alkalmazása és játéka külön került kiemelésre iPhone, iPad, Mac, Apple Watch és Apple TV témában.

Kezdjük a rossz hírrel: Apple Watch és Apple TV kategóriában mostoha sorba került Európa, ugyanis nem hirdettek top játékokat számunkra. Ellenben a többi csoportban nekünk is kijárt a jóból.

Az év iPades applikációja: Affinity Photo

Az alkalmazás az első teljeskörű, professzionális képszerkesztő app, melyet iPadre optimalizáltak a saját díjnyerertes desktop applikációjukból. Így nemcsak egy miniatürizált változatot kapunk, hanem tényleg uolyan appot, mely alkalmazkodik az iPad lehetőségeihez és a touch felülethez. A fejlesztők gyors és pontos használatot ígérnek a Metal framework segítségével, ugyanazokkal a funkciókkal, mint ami gépen is elérhető.

Az év iPhone-os applikációja: Enlight Videoleap

Igenis lehet könnyen kreatív videót szerkeszteni mobileszközön is. Ezt bizonyítja az Enlight Videoleap is, ami egészen a kezdő felhasználóktól a prókig, mindenki számára high-end funkciókat kínál attól függetlenül, hogy kisebb videókat vagy csak néhány képkockás klippeket szeretnének összevágni.

Az év Maces applikációja: Aurora HDR 2018

A világ legkeresettebb HDR fotó szerkesztő Maces applikációjaként aposztrofált alkalmazás az egészen természetestől az extrém HDR-ig kínál megoldást mindenki számára. A téma egyébként pont most volt terítéken nálunk is, és nem csak profiknak ajánlott a használata.

Az év iPades játéka: Hidden Folks

Zseniális objektum keresős játék, ami teljesen szakít a hasonló, megszokott játékmenetekkel. Minden kézzel rajzolt benne és fekete-fehér. Már több mint 17 különböző, nagy kiterjedésű “pályát’ alkottak a készítők, amin nem feltétlen könnyű kiszúrni a legapróbb részleteket.

Az év iPhone-os játéka: Splitter Critters

Az idei év Apple Design díját elhódító applikáció most begyűjtött még egy kitűntetést. A roppant kreatív játék főleg a mechanizmusával hódította meg a játékosok szívét. Kreatív játékmenet, trükkös papírtépés és szuper hangeffektek gondoskodnak az egyedi élményről.

Az év Maces játéka: The Witness

Több mint 500 puzzlet és roppant jó grafikát kínál a játék, melyben egy szigeten ébredve kockáról kockáról kell összerakni az előtörténetet. Kicsit mászkálós, kicsit fejtőrös, a legjobb fajtából.

Végezetül a játékok és alkalmazások mellett jutott még számunkra egy iMessage-ben használható matrica gyűjtemény is, ami nagy többségben fizetős kollekciókból áll és talán itthon nem is annyira elterjedt a használatuk, mint a tengerentúlon.

További listákat és értékeléseket az Apple Developer oldalán találhatsz.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!