imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Az Apple már vizsgálja az új MacBook Prók hangszóró problémáit


Ha furcsa, leginkább kattogásra emlékeztető hangot vélsz hallani az új 16″-es MacBook Pro használata közben, amikor ugrálsz a videólejátszóban, nem az érzékeid csalnak meg. 

Bármennyire is sikerült fenomenálisra a legújabb MacBook Pro, egyetlen apró bug mégis megbújt az új eszközben. Mert mint tudjuk, az ördög mindig a részletekben lakozik….

A napokban egyre több felhasználó kezdett panaszkodni, hogy videó- és hanglejátszás közben, vagyis egészen pontosan annak leállításakor valamilyen kattogó, recsegő, pukkanó hangot hallanak az eszköz hangszóróiból. A probléma sajnos nem egyedülálló, az Apple is elismerte. Már rajta vannak Cupertinóban, hogy megtalálják a hiba forrását és úgy tűnik, szoftveres javítás keretében igyekeznek hamarosan orvosolni a problémát.

Egy az APR-eknek szánt hivatalos feljegyzésben az alábbi áll:

Ha a felhasználó kattogó hangot hall, amikor a lejátszás megszűnik a MacBook Próján (16″, 2019)

A Final Cut Pro X, Logic Pro X, QuickTime Player, Music, Movies és egyéb hanglejátszásra képes alkalmazások használata során a felhasználó roppanó hangot hallhat a hangszórók felől, amikor a lejátszás leáll. Az Apple már vizsgálja a problémát. És tervezi a hiba javítását egy következő szoftver update-ben.

Ha meg kéne tippelnünk, a hiba forrása a rezgéscsillapító hangszóró bufferelése körül lehet és ez okozhatja a pukkanó hangot a lejátszás végén. Ha valóban csak erről van szó, az még nem jelenti a világ végét, újraprogramozni nem nehéz és könnyen javítható egy update segítségével. Meg látjuk, milyen gyorsan lesznek képesek orvosolni, és mennyire egyszeri problémáról van szó

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!