imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple máris felrázta a Shazamot


A zenefelismerő szolgáltatást még tavaly év végén kebelezte be az Apple. Sokan aggódtak, mi lesz a sorsa, de úgy néz ki, jó kezekbe került a fejlesztés. Máris itt az első nagyobb frissítés, új dizájnnal és funkciókkal.

Az Apple tavaly Karácsonyra Shazamot kért saját magától. Elég költségesnek bizonyult az ajándék, belsős információk szerint 400 millió dollárt pengettek ki zenefelismerő alkalmazásért. Ez a majdnem 100 milliárd forint értékű beruházás 2014 óta a legnagyobb ilyen jellegű vételnek számít a vállalatnál, így nem csoda, hogy sokan kíváncsian várták, mi fog történni a Shazammal a bekebelezés után.

A gyakorlat legtöbbször az szokott lenni ilyen helyzetekben, hogy az alkalmazást leveszik az App Store-ból, csiszolgatnak rajta pár évet, majd újra kiteszik teljesen megújult formában. Esetleg integrálják valamelyik szolgáltatásukba, és önálló valójában teljesen megszüntetik. Érthető módon a szolgáltatás rajongói mindkét szenáriótól tartottak kicsit, de úgy tűnik nem volt ok az aggodalomra, az Apple serény folytatja tovább a fejlesztést a megszokott mederben.

Shazam

A felvásárlástól eltelt szűk három hónap alatt kapásból négy frissítést is kiadtak, amelyek közül a tegnap érkezett utolsó egész nagynak számít. Ez elsősorban egy újragondolt felület jelent. Mostantól a találatok hátterét egy hatalmas kép tölti ki az előadóról, rajta egy méretes play gombbal. Ez utóbbival rögtön le is játszhatjuk a számot Apple Music-kal. Sokan tartottak tőle, de a Spotify sem került ki a rendszerből, csak kicsit kikerült a fókuszból, de aki akarja, azon keresztül is elindíthatja a lejátszást (sőt, ugyan még jobban elrejtve, de a Google Play Music is opció).

Szintén az újdonságok közé tartozik, hogy az önjelölt karaokesztárok mostantól együtt énekelhetnek kedvencükkel, minekután egy csúsztatott mozdulatot követően máris betölt a teljes dalszöveg, éppen annál a pontnál, ahol a szám jár. Még egy csúsztatás és bejön a videóklip is, tovább haladva pedig megnézhetjük az előadó kapcsolódó számait, a találathoz hasonló egyéb szerzőket.

Őszintén megvallom, én már jó ideje csak a Sirit használom erre a célra, de most hogy a frissítés miatt kipróbáltam a Shazamot, egészen megjött a kedvem. Baromi gyorsan felismer mindent, és valóban szép lett az új felület. Egyedül az ingyenes verzió reklámjai zavarnak bele a dologba, igazából nem is értem, miért nem vette ki őket az Apple, megélnének enélkül is.

Mindenesetre érdemes tennetek egy próbát az Apple irányítása alá vont Shazammal, az ingyenes verziót az App Store ezen szegletében találjátok.

Forrás: MacStories

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!