imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple is megemlékezett Robin Williamsről


Itthoni idő szerint tegnap hajnalban hunyt el a legendás és kiváló amerikai színész, Robin Williams. Én is megdöbbentem a hír hallatán, nagyon szerettem, rengeteg filmje van, amit bármikor újra meg tudok nézni. Az Apple részéről Tim Cook és Phil Schiller is megemlékeztek róla, illetve az iTunes Store-ban is megjelent egy válogatás a filmjeiből.

A Remembering Robin Williams szekció az amerikai iTunes Store-ban több mint 40 filmet tartalmaz, a magyar válogatásba pedig kicsit több mint 20 alkotás került. Természetesen nálunk is megtalálhatók az olyan klasszikusok, mint a Holt költők társasága vagy az Ébredések, de sajnos más nagy címek, mint a Good Will Hunting vagy a Jó reggelt, Vietnam! hiányoznak a magyar iTunes Store-ból.

Robin Williams válogatás az iTunes Store-ban

A legtöbb film angol hanggal és felirattal vásárolható meg az Apple online boltjából, az alábbiak viszont üde színfoltként tartalmaznak magyar feliratot és sztereó szinkront is: Éjszaka a múzeumban, Robotok, Nászfrász. Az Apple a válogatáson kívül néhány sorban is megemlékezik a színészről:

Robin Williams a szórakoztatóipar történetének egyik legkedveltebb, felejthetetlen előadója volt, aki milliókat nevettetett meg és adott számukra inspirációt. A több mint öt évtizedet felölelő karrierje során Williams stand-up komikusból nemzetközi filmsztárrá vált. Akárcsak az improvizáció más mesterei, ő is a székekhez szögezte a közönséget páratlan humorával. A Jó reggelt, Vietnamban nyújtott alakításáért Golden Globe-díjat nyert, mellyel bebizonyította, hogy egy igazán sokoldalú színész, akinek tehetsége nem nélkülözi a kiváló drámai képességeket. Williams legemlékezetesebb filmjeiben – Holt költők társasága, Mrs. Doubtfire és az Oscar-díjat érdemlő Good Will Hunting – káprázatosat alakított, egyik pillanatban a nevetéstől, majd a következő pillanatban a meghatottságtól csalt könnyeket a nézők szemébe. Oscar-, Emmy- és Grammy-díjat is nyert, emellett híres volt a jótékonykodásról, a Comic Relief USA egyik vezető személyiségeként segített a szervezetnek több mint 50 millió dollár adományt gyűjteni.

Az Apple egyébként az idén indult iPad-reklámkampányon keresztül is kötődik Robin Williams munkásságához. „A te sorod” című sorozat januári epizódjában éppen a színész hallható a narrátor szerepében, amint a Holt költők társaságának legemlékezetesebb sorait mondja el:

Egy Robin Williams emlékoldalt is létrehoztak az apple.com-on, hasonlóan ahhoz, amikor elhunyt Steve Jobs vagy Nelson Mandela. Az oldalt itt nézhetitek meg.

Robin Williams az apple.com-on

Nyugodjék békében.

Forrás: MacRumors. Borítókép: WallpapersCraft.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!