imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A meghívók művészete. Így készít meghívókat az Apple.


Az Apple előszeretettel rejt el információkat a meghívóiban, az épp bemutatás előtt álló termékeiről. A legutóbbi meghívó is rejtélyesre sikerült, talán nem véletlenül. Összegyűjtöttük a legutóbbi tíz év meghívóit, nézzük mit tanulhatunk belőlük.

Már régóta tervezzük, hogy összeszedjük az Apple keynote-ok meghívóit, ugyanis ez a gyűjtemény igencsak aktuális a nemrég kiküldött szeptember 9-re szóló sejtelmes meghívó miatt. Érdemes megnézni, hogy a múltban mennyi mindent rejtettek el az Apple marketingesei a kiküldött meghívókban.

iPhone

Apple_meghivok_0012007 Macworld: Amikor megérkezett ez a meghívó, már lehetett tudni, hogy az Apple valamilyen nagy dobásra készül. A nagy dobás nem is maradt el, hiszen Steve Jobs bemutatta az első iPhone-t.

2008 WWDC: Két Golden Gate híd? Ez a meghívó is rengeteg találgatásra adott lehetőséget, aztán a fejlesztői konferencián kiderült, hogy a fejlesztőknek ad egy második utat az iOS fejlesztői környezetével. Ekkor indult útjára az App Store.

 

Apple_meghivok_0022009 WWDC: Ez nem volt túlságosan bonyolult üzenet, igazából ott volt az orrunk előtt az iPhone 3GS, ami ugyanúgy nézett ki mint az iPhone 3G. Akkor még a WWDC-n, vagyis az Apple fejlesztői konferenciáján mutatták be az iPhone-okat, azóta ezek a bemutatók átkerültek szeptemberre.

2010 WWDC: Bár ezen a WWDC-n mutatta be az Apple az iPhone 4-est, a meghívón nem utalt erre semmi, inkább az iOS 4 és a multitask volt a témája a konferenciának.

 

Apple_meghivok_0032011 Október: Ebben az időben (is) kétféle iPhone bemutatásáról szóltak a pletykák, a meghívó viszont egyértelmű volt: Kedden 10 órakor, egy telefont mutatunk be. Ez lett végül az iPhone 4s.

2012 Szeptember: Ez a meghívó egyértelművé tette, hogy érkezik az új iPhone, a neve pedig nem lesz más, mint: iPhone 5. (Rengeteg találgatás volt akkoriban a névről, sokan iPhone 6-ot vártak, hiszen ez volt az Apple hatodik készüléke.)

 

Apple_meghivok_0042013 Szeptember: Ezt a meghívót nem volt nehéz értelmezni, egyértelműen a színes iPhone 5c-re és az iPhone 5s-ben bemutatkozó Touch ID-ra utaltak a színes karikák illetve a fehér karikák körüli ezüst gyűrűk.

2013 WWDC: Ezt a meghívót is rengeteg találgatás övezte, aztán kiderült miért rajzolta ilyenre az Apple: Ezen a WWDC-n mutatkozott be a teljesen átdolgozott, színes-szagos-flat iOS 7.

 iPad

Apple_meghivok_0052010 Január: “Nézd meg a legutóbbi kreációnkat.” Ez aztán feladta a leckét, főleg a színes pacák kavartak be. Végül kiderült, hogy az iPad bemutatójára készült az Apple.

2011 Március: Ez a meghívó megint egyszerűen dekódolható volt. Az Apple nem is nehezítette meg a dolgunkat, hiszen összekombinálta az iPadet és dátum számát, így világos volt, hogy érkezik az iPad 2.

 

Apple_meghivok_0062012 Március: “Van valamink amit amit látnod kell. És megérintened.” Ez sem volt egyszerű meghívó, sokan a haptic feedbackre gondoltak, de azok tippeltek jól, akik a retina kijelző megjelenését jósolták az iPadbe.

2012 Október: Ismét színes pacák, tehát iPad. A meghívó szövege pedig egyértelművé tette, hogy bizony érkezik egy kisebb méretű iPad, az iPad mini.

 

Apple_meghivok_0072013 Október: A meghívó szövegében szereplő “Cover” szó, nem egy új Smart Coverre utalt, hanem arra, hogy rengeteg mindent le kell fedniük még az év hátralevő részében. Frissült a MacBook Pro család, és megérkezett a Mac Pro, de bemutatták az iPad Airt, és a retina kijelzős iPad minit is.

iPod touch

Apple_meghivok_0082007 Szeptember: Coverflow és egy iPodot tartó ember a borítóképen, nem utalhatott másra mint egy iPhone-hoz hasonló iPod touchra. Így is lett. Alig pár hónappal az első iPhone megjelenése után az Apple bemutatta az iPod touch-ot.

2008 Szeptember: Ez nem volt egy túl kreatív meghívó. Mindenki egy iPod Classic frissítésre gondolt, de végül egy iPod touch és iPod nano ráncfelvarrás következett.

 

Apple_meghivok_0092009 Szeptember: Ez sem volt túl nehéz. Egyértelmű volt, hogy zenével kapcsolatos bejelentés lesz, érkezett is pár iPod frissítés, ezen kívül kb annyi látnivaló volt, mint maga a meghívó. Ha nincs forradalmi termék, akkor a meghívó is nagyon szimpla tud lenni.

2010 Szeptember: Bár a meghívó grafikája elég kreatív itt sem volt nagy durranás. Az Apple frissítette az iPod touch-okat, és megjelent a négyzet alakú duci iPod nano.

MacBook

Apple_meghivok_0102008 Macworld: A fenti iPodos meghívókkal ellentétben, itt aztán pörgött rendesen a pulzusunk. Mire utalhat ez a szöveg: “Van valami a levegőben”. Rengeteg találgatás volt, hogy mit akar mondani ezzel az Apple, aztán a Macworldön kiderült, hogy a MacBook Air bemutatására utalt a szlogen.

2008 Október: Ez a meghívó is nagyon sejtelmes volt. “A fények a notebookokra irányulnak” szöveggel, és egy MacBook Pro képével vezette fel az Apple az Unibody kialakítású MacBook családot.

 

Apple_meghivok_0112010 Október: Azt hihettük a fenti meghívó alapján, hogy csak egy OS X frissítést a Liont kapjuk, de az Apple bemutatta a teljesen újratervezett MacBook Airt, erre utalt az alumíniumból kinyíló Apple logó, és a “Vissza a Machez” szöveg.

2012 WWDC: Ha színes izéket használ az Apple, akkor vagy iPad érkezik, vagy valami más. Ezen a WWDC-n az Apple bemutatta a retina kijelzős MacBook Prót, és persze az új iOS-t is.

iTunes

Apple_meghivok_0122003 Október: “Az év legnagyobb zenei sztorija épp most lesz még nagyobb” szlogennel érkezett ez a meghívó, és tényleg nagy sztori lett belőle, hiszen elindult az iTunes Store, nem sokkal később a még nagyobb sztori az lett, hogy Windowsra is megjelent az iTunes.

2006 Szeptember: Hollywoodi fénycsóvák egy alma logón, és a “Showtime” felirat, nem jelenthetett mást, mint a filmek érkezését az iTunes Store-ba. Persze ezt sem volt egyszerű kitalálni a bejelentés előtt.

 iPod

Apple_meghivok_0132005 Szeptember: Ez az egyik kedvencünk! Az “1000 dal a zsebedben megváltoztatott mindent. Itt vagyunk újra” szöveg igencsak izgalmasan hangzott, és persze ott volt egy farmer zsebének a fotója is a szöveg mellett. Arra viszont nem sokan számítottak, hogy Steve Jobs az órazsebből húzza majd elő az iPod nanót.

2005 Október: Függöny, és egy One more thing felirat? Mi a fene lehet – találgatták az emberek. A megfejtés: videólejátszásra képes iPod.

iBooks + iCloud

Apple_meghivok_0142012 Január: Krétával rajzolt New York, más néven Nagy Alma. Itt mutatták be az iBooks appot, és az oktatási könyvek szerkesztéséhez az iBooks Author alkalmazást.   

2011 WWDC: Ez is egy WWDC meghívó volt. Itt nem nagyon volt rejtett üzenet, menetrendszerűen érkezett az új OS X, új iOS 5, a legnagyobb újdonság pedig az iCloud bemutatása volt.

Mi a következő?

f4d2a813-a6ac-4a63-82e6-8ecddc862ecb.02014 szeptember: Ez a mostani meghívó, és bizony a fentiek alapján valami nagy dobás várható. A meghívó a 30 évvel ezelőtti első Mac bemutatójának a helyszínére szól, és a “Bárcsak többet mondhatnánk” szöveg is arra utal, hogy az Apple valami nagy dobásra készül.

Új iPhone érkezik, ezt tudjuk biztosan, de vajon még milyen eszköz bemutatására készülhet az Apple? Már csak alig több mint egy hét van hátra a szeptember 9-én esedékes keynote-ig, ott minden kiderül, és frissíthetjük ezt a cikket, a legutóbb kiküldött meghívó jelentésével.

Az esemény szeptember 9-én kezdődik, itteni idő szerint este 7 órai kezdettel, mi pedig természetesen élőben közvetítjük majd az eseményt. Tartsatok velünk!

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!