imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple megölte az iPhone 4 készülékeket


Ez a nap is eljött, az Apple október 31 után már nem támogatja az iPhone 4 készülékeket. Két másik termék támogatása is megszűnt, de mit jelent ez a gyakorlatban?

Bemutatására 2010. június 24-én került sor, és az iPhone 4 volt az utolsó iPhone melyet személyesen Steve Jobs prezentált a színpadon kicsit több mint egy évvel a halála előtt.

Az iPhone 4 volt az addigi legkomolyabb frissítése az Apple-nek az első iPhone, az iPhone 3g és a 3Gs után. A készülék két kamerával rendelkezett, egy a telefon hátlapján egy pedig a kijelző felett. A hátsó kamera felbontása 5 Megapixelre nőtt, és 720P HD felvételeket tudott készíteni. Az előlapon helyet kapott egy VGA kamera is, mellyel a Facetime videóhívásokat lehetett indítani. A legnagyobb újdonság az új dizájn mellett a Retina Display volt, 960 x 640-es felbontással, 326 ppi mellett, ennek köszönhetően nem láttunk többé pixeleket a kijelzőn. Íme a keynote:

Az iPhone 4 nem volt botrányoktól mentes. Már bemutató előtt elveszítettek egy prototípust, a kiszivárgott fotók alapján pedig rengetegen fújoltak a dizájnra. Később a hivatalos fotók megjelenése után és élőben látva hamar megszerettük az új külsőt, sokak szerint az iPhone 4 volt a valaha gyártott legszebb iPhone. Később az antennagate csorbította az iPhone 4 hírnevét, az Apple kénytelen volt ingyen tokokat osztogatni a vásárlóknak, miután a “Rosszul fogod!” magyarázattal nem voltak elégedettek a vásárlók.

iphone4bumper

Az iPhone 4 immár hat éves, ez pedig azt jelenti, hogy az Apple megszüntette a támogatását, tehát nem gyártanak hozzá többé alkatrészt, és a hivatalos Apple szervizek sem javítják őket. Az iOS támogatás természetesen már rég megszűnt ezekre a készülékekre, a legutolsó verzió a 7.1.2, amit még felrakhatunk rá.

iphone4

Az iPhone 4 mellett másik két terméket is az elavult kategóriába helyezett az Apple. Az egyik a 2010 végi 13 hüvelykes Macbook Air, a másik pedig a harmadik generációs AirPort Time Capsule, melyet 2009 közepén mutattak be. Ezekhez a termékekhez sincs többé hivatalos szerviztámogatás.

Szomorkodni nincs okunk, az iPhone 4-nek szép élete volt, és ha valakinek van még működő példány a birtokában, az október 31-től elmondhatja, hogy igazi “vintage” darabot birtokol.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!