imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple megtanít az iPhone új funkcióinak használatára


Nem tudod, hogyan kell használni az iPhone XS, XS Max és XR egyik legfontosabb újítását, a Depth Controlt? Sebaj, az Apple megmutatja!

Az Apple rendszeres időközönként felpakol a YouTube csatornájára rövidebb, tanító jellegű videókat. Ezúttal a Depth Controlból okítanak ki. Ha nem tudod, hogyan használd a funkciót, szánd rá ezt a fél percet:

A Depth Control a Porté mód egyik fontos továbbfejlesztése. Ugyebár a porté képek attól néznek ki olyan jól, hogy míg az arc élesen látszik, addig a háttér kicsit elmosódva. Ez pedig jóval profibb gépek által készített képek hatását kelti. Az új, jóval erősebb processzornak köszönhetően az új iPhone-ok képesek utólag, szoftveresen állítani ennek az elmosódásnak a mértékét. Ez a Depth Control.

Egész konkrétan f/1.4 és f/16 értékek közt állíthatunk a mélységélességen, ami a maximális elmosástól a teljesen blur nélküli képet jelenti. Az iOS 12.1-től kezdve mindezt ráadásul már a kép elkészítése előtt, valós-időben állíthatjuk.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!