imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple megvehetné a Teslát vagy a Disney-t


A Citigroup elemzői úgy látják, elérkezett az idő, az Apple-nek el kell kezdenie a nagybevásárlást, hogy leapassza a tengerentúli vagyonát. A lehetséges befektetések között többek közt a Tesla, a Netflix és a Disney neve említésre került.

Az mindenki tudja, hogy az Apple-nek sok pénze van. Nagyon sok. Egész konkrétan annyi, mint ahogy az a negyedéves jelentéskor kiderült, hogy az Apple készpénztartaléka átlépte a negyed billiót. Dollárban. Ez pedig elég sok pénz ahhoz, hogy kevés dolog legyen a világon, amit ne tudna a cég megvenni magának. Csakhogy van egy kis bökkenő.

Apple

Hiába a sok pénz, annak jelentős része (több mint 90%) nem az USA-ban található, hanem mindenféle idegen országban. Ez érthető, senki nem szeret különösebben adót fizetni, az Apple sem, így hát oda vitte a pénzét, ahol a legtöbbet tarthat meg belőle magának. Igenám, de ha mégis valami miatt pár milliárdocskát vissza akart volna hozni a pénzéből az USA-ba, utólagos is pótolnia kellett volna a kiesett adót, így a pénz 35%-a elillant volna a határon.

És akkor jött Donald Trump, az USA újonnan megválasztott elnöke, akinek nem tetszett, hogy rengeteg „amerikai pénz” hever külföldön, ezért kitalált egy tervet ösztönzésül. Egy új adóreform formájában lehetővé tette a cégek számára, hogy az eddigi 35% helyett 10%-os sarccal hozhassák be a dollárkupacokat. Mivel az ajánlat erre csak egyetlen alkalmat kínál fel, az Apple-nek most érdemes erősen elgondolkodnia azon, hogy éljen a lehetőséggel.

Netflix iPaden

Ha úgy dönt, meglépi a dolgot, akkor egyik pillanatról a másikba ott fognak állni Cupertinóban, bő 230 milliárd dollárral, amivel kezdeni kéne valamit. És hát mi mást lehetne kezdeni ennyi pénzzel, mint elkölteni valami grandiózus bevásárlás során? Itt jön képbe a Citigroup elemzői csapata, akik szerint a grandiózus bevásárlást szó szerint kell érteni, hiszen olyan cégek felvásárlásáról beszélnek, mint a Netflix, a Disney, a Tesla, az Activision Blizzard, az Electronic Arts, a Take Two Interactive Software, és a Hulu.

Elsőre, de még másodikra is kicsit erősnek tűnik a kijelentés, ráadásul az elemzők nem különösebben törték magukat, hogy megindokolják, miért pont ezekre a cégekre gondoltak, mint potenciális Apple felvásárlási célpont. Ettől függetlenül a Netflix vagy a Hulu megszerzésének még lenne is értelme, hiszen mostanában nagyon szeretnének valamit csinálni a TV-s területen. Sőt, még a Disney sem teljesen kizárható ugyanilyen megfontolásokból. De az, hogy egy Blizzard, vagy egy EA, amik elsősorban a játékbizniszben mozognak, hogy lennének beilleszthetők az Apple profiljába, rejtély.

A Tesláról meg nem is beszélve. Elon Musk nem épp annak az embernek tűnik, aki pár milliárd dollárért lemondana arról a vágyáról, hogy intergalaktikus fajjá varázsolja az emberiséget…

Forrás: Reuters

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!