imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple miatt nem közvetíthette a Tidal Drake fellépését?


Néhányan hallhattak már Lil Wayne hivatalos fesztiváljáról a Lil Weezyana Fesztiválról. Az eseményt idén először rendezték meg, és a fesztivál kiötlője igyekezett minél több neves előadót hívni a rendezvényre. A Tidallal is kötött egy szerződést, ami azt biztosította, hogy az egész rendezvény magas minőségben streamelhető legyen a Tidal felhasználóinak. Drake koncertje alatt viszont csak egy Apple-t vádló üzenetet láthattak azok, akik kíváncsiak voltak a koncertre.

Drake egyike volt azon előadóknak, akik különleges szerződést írtak alá az Apple-lel még az Apple Music érkezése előtt. A Tidal szerint ezen szerződés miatt nem közvetíthették a koncertet, de Drake csapata teljesen mást állít. A koncertből származó bevétel egy része egyébként jótékonysági célokra megy, mégpedig a 2005-ös Katrina hurrikán áldozatainak, akik még jelenleg is a károkkal küzdenek.

tidal-apple

Az Apple hátráltatja a művészi szabadságot, és nem engedi, hogy ezt az előadót közvetítsük. Elnézést kérünk a Nagy Testvér által okozott kellemetlenségekért. A fellépés után visszatérünk.

A felelősséget áthárítva a Tidal ezután még a Twitterjére is megosztotta ezt az üzenetet, ezzel keltve közvéleményi felháborodást. A megkeresésre azt nyilatkozta, hogy az Apple-től kapott levelek alapján, a cupertinói vállalat 20 millió dollár értékben perelt volna, amennyiben a koncertet nyilvánosan közvetítik. Ezeket a leveleket viszont bizonyos okok miatt nem hozzák nyilvánosságra.

A másik oldalról viszont már egészen más a történet megközelítése. Drake menedzserét megkereste több külföldi lap is az ügyeben, aki egyértelműen kijelentette, hogy a döntés teljes mértékig Drake-é volt. A fellépő azért nem szerette volna, hogy közvetítsék a koncertet, mert nem tudott róla megbizonyosodni, hogy a stream „a megfelelő módon mutatja be őt”. Persze, nehéz megfejteni, hogy ez pontosan mit is takar. Az utolsó mondata szerint: „Az Apple-nek nincs akkora hatalma, hogy megállítson minket, ha mi közvetíteni szeretnénk egy koncertünket”.

smiling

A nyilatkozat után pedig kétséges lehet, hogy mi is az igazság. A dolgok jelenlegi állása szerint, ha Drake csapatának hiszünk, akkor a Tidal ezzel a húzásával csak az Apple Musicnak szeretett volna negatív sajtót. Ha pedig a Tidal nyilatkozatát tartjuk hitelesnek, akkor a kérdés csak az, hogy miért fedezte Drake az Apple-t. Sajnos az Apple nem volt hajlandó nyilatkozni a történtekről.

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!