imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple mindent megtesz, hogy időben kész legyen az iPhone 8


Úgy néz ki, tényleg pánikmódba kapcsoltak Cupertinóban annak érdekében, hogy ne csússzon a szeptemberre tervezett bemutató. Egy friss hír szerint épp tízmillió dolláros nagyságrendben vásároltak felszerelést, amit lízingbe adnak az iPhone 8 alkatrészgyártóinak.

Az elmúlt időszakban többször is arról lehetett hallani, hogy az iPhone 8 gyártása nehézségekbe ütközött. Hol arról szóltak a hírek, hogy az Apple még nem döntött a végleges technológiai megoldásokról, hol arról, hogy a beszállítóknak nem tudják tartani az iramot az eleve megnövekedett igényekkel.

Az Apple egy huszárvágással venné elejét a teketóriázásnak. A The Korea Herald értesülései szerint Cupertino ”több tízmillió dollár” értékben vásárolt felszerelést az iPhone 8 gyártásához. No nem azért, hogy saját kezébe vegye a szükséges alkatrészek elkészítését. A gépeket lízingbe adja az alkatrészbeszállítóinak, hogy azok időben leszállíthassák a szükséges mennyiséget.

Íme egy merev-flexibilis nyomtatott áramkör.

Egész konkrétan merev-flexibilis nyomtatott áramköröket (rigid flexible printed circuit board [RFPCB]) gyártó berendezésekről van szó. A technológia sok helyen előkerül a modern telefonokban (például: a kijelző és a kamera összeköttetésénél), hiszen segítségével sok helyet spórolhatnak meg az amúgy is szűkös belsőben. Ezeket a merev és flexibilis részeket is tartalmazó NYÁK-okat viszont nehezebb készíteni, mint a csak merev vagy csak flexibilis társait, így valóban jól jöhet a segítség a beszállítóknak.

A beruházásra már csak azért is szükség volt, hiszen állítólag a három gyártó közül az egyik (tajvani) nem bírta a nyomást, és úgy döntött, kiszállnak az Apple-lel kötött megállapodásból.

Az, hogy a tajvani beszállítói pontosan miért hátrált ki egy olyan nagy klienssel kötött megállapodásból mint az Apple, nem tiszta. A források szerint elsősorban a nehézkes gyártás, a szigorú minőségre vonatkozó elvárások és az alacsony profitabilitás kombinációjának súlyát érezte meg hirtelen a cég.

Márpedig a háromból az egyik láb elvesztése pont nem hiányzott az Apple-nek ebben a hajrában. Minden bizonnyal ezért döntöttek úgy, hogy a megmaradt másik két gyártónak besegítenek az eszközökkel. Az említett maradék két beszállító egyébként az Interflex és a Youngpoong Electronics koreai vállalatok.

Reméljük, hogy ennek a kényszerhúzásnak köszönhetően lesz elég készlet a vásárlói igények fedezésére…

Forrás: Macrumors

Ha nincs időd kivárni a legújabb iPhone érkezését, jól jöhet a mostani iPhone 7 akció. Úgyis az a hír járja, hogy az egekbe szökhet az iPhone 8 ára.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!