imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple Music hamarosan beéri a Spotify-t


Az Egyesült Államokban legalábbis, de ha ilyen ütemben növekednek tovább világszinten is az élre törhetnek. Addig viszont még hosszú lesz az út, a Spotify egyelőre toronymagasan uralja a nemzetközi piacot.

Az Apple érezhetően hatalmas hangsúlyt fektet a pár éve útjára indított zenei streamingszolgáltatására, az Apple Musicra. Újabban például nem csak zenét, hanem sorozatokat is kaphatnak a hűséges felhasználók a sok exkluzív előadó mellé.

Bár év elején még úgy nézett ki, hogy az egyik legnagyobb név a szolgáltatás mögött, Jimmy Iovine elhagyja az Apple-t, a pletyka szerencsére kacsának bizonyult, Iovine személyesen cáfolta a híresztelést, így emiatt sem kell aggódnunk.

Az Apple megerősítette, hogy világszinten már 36 millió előfizetőjük van, ami elég szép szám ahhoz képest, hogy még három éves sincs a szolgáltatás. Főleg úgy, hogy szeptemberben még csak 30 milliót mutatott a számláló, azaz mindössze öt hónap alatt közel 20%-os növekedést hoztak.

A szolgáltatás az Egyesült Államokban szárnyal igazán, ami talán nem is olyan meglepő, tekintve, hogy hagyományosan ott a legmagasabb az egy főre eső Apple-termékek aránya.

A szárnyalást pedig úgy kell érteni, hogy egyes információk szerint a szolgáltatás hamarosan beéri a mezőny legerősebb versenyzőjét, a Spotify-t is az USA-ban.

Az Apple előfizetőinek száma havonta körülbelül 5%-kal növekszik az Egyesült Államokban, szemben a Spotify 2%-os növekedésével – a témában jártas források szerint. Figyelembe véve ezeket a számokat és úgy számolva, hogy ugyanilyen ütemben jönnek az előfizetők, nyáron az Apple Music beelőzheti a Spotify-t.

Azért a Spotify-nak így sincs oka az aggodalomra, világszinten feltehetőleg még jódarabig meg tudják majd tartani vezető pozíciójukat. Egy hónapja 70 millió ténylegesen fizető előfizetővel rendelkeztek, ami majdnem kétszerese az Apple Music táborának.

Hozzávéve ehhez az ingyenes szolgáltatást használókat, valahol 140 millió felhasználó körül lehet a teljes bázis. Ennek beérésére azért még kicsit gyúrnia kell az Apple-nek, de az látszik, nem állnak rosszul a terjeszkedést illetően.

Forrás: MacRumors

Azzal kapcsolatban, hogy melyik szolgáltatás miért jó egy alaposabb cikket is írtunk két felvonásban. Az egyikben közelebbről szemügyre vettük az Apple Music-ot, a másikban pedig a Spotify mellett még a Tidal-t is kipróbáltuk. Ha mostanában tervezed igénybevenni valamelyik szolgáltatást, de még nem döntötted el, melyiket válaszd, mindenképp ajánlott beleolvasnod.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!