imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tim Cook Indiában tárgyal

Az Apple nagyon nyomul Indiában is


A cég máris első India piacán, és tovább is terjeszkednének az országban. Valamit biztosan tudhatnak, amit mi nem.

Hiába publikált a Strategy Analytics pocsék májusi eladási adatokat, úgy tűnik, az Apple-nek kiemelten fontos India. Persze az akkori tanulmány a teljes piaci eloszlást mérte fel, és egyelőre India még mindig nem az a hely, ahol mindenkinek lehet prémium telefon a zsebében.

Apple Store Indiában

Viszont, akik mégis megengedhetik maguknak, azok iPhone-t választanak. A Counterpoint Research az India Times hasábjain jelentette meg piaci felmérését, melyből kiderült, hogy 66%-os az Apple részesedése a felsőkategóriás telefonok között. Ez azonban körülbelül olyan össz-vissz negyedmillió iPhone-t jelent. Viszont jelentős előny a Samsung 23%-os és a Google 10%-os jelenlétéhez képest.

Tim Cook korábban már többször nyilatkozott Indiával kapcsolatban, ahol elmondta, hogy egyelőre nem várnak kiugró eladásokat. Azonban India rohamosan fejlődik, növekszik az életszínvonal és nem mellesleg a világ második legnépesebb országa.

Tim Cook szerint Indiában nagy potenciál van

Az iPhone eladásaink 50%-kal növekedtek egy év alatt, és úgy hisszük első lépésként letettük a névjegyünket Indiában, ezen a hatalmas és folyamatosan növekvő piacon.

Cook azt is megjegyezte, hogy az indiai lakosság fele 25 év alatti, és az ország túlnőheti Kínát a következő évtizedben. Emellett Indiában folyamatosan növekedik a GDP; az Apple CEO-ja biztos nem a vak szerencsében bízik, hanem valóban komoly potenciált lát az országban.

Nem sürgető, hogy máris óriási eredményeket érjünk el itt. Igazság szerint rengeteg ember van itt, közülük sokan a közép osztályból valók, akik szeretnének okostelefont a jövőben. És úgy gondolom, hogy versenyképesek vagyunk ezen vásárlók elérésében.

– tette hozzá korábban.

növekednek az iPhone eladások iIndiában

Az Apple-nek persze nem csak a termékei népszerűsítése miatt fontos India. A legfrissebb hírek szerint K+F központot hoznának létre a régióban, csakúgy, mint ahogy azt nemrég más ázsiai területeken tették (Japán és Kína).

Egy Indiai portál, a Tempo szerint valamikor a következő évben állítanák fel a létesítményt:

A techóriás Apple kutatás-fejlesztési központot fog felállítani 2017 elején Jakartában. Rudianatara miniszter szerint az előkészületek megvoltak, és minden adott, hogy hamarosan elkezdődhessen a lényegi munka.

Később hozzátette, hogy az Apple egy hónapon belül jóváhagyhatja a központ helyét, az építkezésre vonatkozó döntéseket és hamarosan megkezdődhet a munkaerő toborzása is.
A történethez az is hozzátartozik, hogy egy indiai törvény értelmében a multinacionális cégeknek kötelességük a tevékenységüket 30%-ban országon belül végezniük. Az Apple-nek még 3 éve van erre, valószínűleg emiatt is fontosak számára az itteni fejlesztések. Korábban egyébként tárgyaltak a Foxconnal is arról, hogy mi lenne, ha kihelyeznék ide valamelyik gyártósorukat.

Apple Store

A kutatás-fejlesztést főleg Cupertinóban végzik, ugyanakkor fontos a helyi jelenlét is, főként érdekképviselet szempontjából. Így könnyebb a jó kommunikáció és a felhőtlen kapcsolat fenntartása az állam vezetésével, ami egy ekkora cégnél elengedhetetlen szempont.

Forrás: 9to5mac és Apple Insider

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!