imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple-nél a zene a sláger karácsonykor


Az Apple-nél – mint sok más cégnél is – szokás, hogy az alkalmazottak az év végén kapnak valamilyen karácsonyi ajándékot. Tavaly például egy egyedi, Apple-logóval ellátott Incase hátizsák lapult a csomagban, idén pedig a zene körül forog minden.

Általában valami apróság szokott lenni a karácsonyi csomag tartalma – volt már példa takaróra, pulóverre, vizesüvegre, iTunes-ajándékkártyára és alkalmazásokra is –, tényleges Apple-termék azonban még nem szerepelt az ajándékok között. Rendben, ez most is csak félig-meddig van így: a nagyjából 115 000 Apple-dolgozó idén egy Beats urBeats fülhallgatót kapott még múlt héten, most azonban ezt egy videóüzenetben Eddy Cue egy 9 hónapos Apple Music-előfizetéssel is megfejelte.

Az ajándék urBeats fülhallgató. | Kép forrása: MacRumors
Az ajándék urBeats fülhallgató doboza. | Kép forrása: MacRumors

Ami a urBeats fülest illeti, fekete-piros színben jutottak hozzá az alkalmazottak, vagyis színt választani nem lehetett. A fülhallgatókon semmi különös nincs, ugyanaz a modell amit mi is megvásárolhatunk jelenleg 28 900 Ft-ért (az Egyesült Államokban 99,95 dollárért), az egyetlen különbség a doboz egyik sarkában lévő, „Thank You 2015” feliratú apró matrica. Az Apple többek között így jellemzi a fülhallgatót:

A urBeats fülhallgató kitűnő minőséget biztosít, és ura lehetsz az iPhone, iPad vagy iPod touch készülékeken tárolt zenéidnek. A precíziós kialakítású egybe öntött fémház megakadályozza a vibrálást és megelőzi a nem kívánt zajok kialakulását, amelyek zavarnák az élményt. Akár folyamatosan óvod a urBeats fülhallgatót, akár hanyagabbul használod, nem kell tartanod attól, hogy a közeljövőben megtörik vagy elkopik. Könnyedén válthatsz a zene és a beérkező hívások között. Nem kell levenned a fejhallgatót, vagy úgy beszélned a telefonba, mint egy adóvevőbe.

No de mit hallgassanak az emberek a vadiúj urBeatsükön? Ezt a kérdést oldotta meg Eddy Cue, egy, az alkalmazottak számára nemrég kiküldött videoüzenetben, amiben elárulta, hogy hamarosan kapnak egy ajándékkódot is, amivel egy kilenc hónapos, teljes értékű Apple Music-előfizetéshez juthatnak hozzá ingyen. Ennek az ára az Egyesült Államokban összesen nagyjából 90 dollár, itthon pedig 45 euró, vagyis a két ajándék együtt eddig messze a legnagyvonalúbb karácsonyi meglepetés az Apple részéről a cég dolgozói számára.

Forrás: MacRumors.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!