imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple nem tud számolni


Az iOS 9 megjelenésével elérhetővé vált az Apple News hírolvasó alkalmazás is. Korábban közöltek már adatokat a felhasználók számáról, de most kiderült, hogy az Apple maga sem tudja hányan használják a szolgáltatást.

A Wall Street Journal egy interjúban kérdezte Eddy Cue-t az Apple internetes szolgáltatásaiért és szoftvereiért felelős alelnökét, hogy mi a helyzet a News alkalmazással, és Eddy Cue igencsak váratlan választ adott.

Jelenleg is dolgozunk a probléma megoldásán, de az biztos, hogy az általunk látott számok alacsonyabbak a valós adatoknál. Igazából nem tudjuk mik a pontos számok.

Eddy Cue azzal védekezett, hogy még mindig jobb így mintha csak megbecsülték volna a valós látogatószámot.

A News-ban szereplő híroldalak és magazinok elég csalódottak voltak az Apple által kiadott látogatottsági adatokkal, erre most kiderült, hogy igazából teljesen fals számokat láttak. Még tavaly októberben az Apple tette közzé, hogy több mint 40 millió felhasználója van az alkalmazásnak, de ezek szerint ez a szám akár jóval több is lehet. Hogy mennyivel több, azt maga az Apple sem tudja mint az a fenti interjúrészletből is látszik, talán most számolják össze „kézzel” szorgos munkások ezrei a felhasználókat.

Apple-News-2

Eddy Cue természetesen próbálta menteni a menthetőt, elmondta, hogy különböző javításokon dolgoznak, ezért elkerülte a figyelmüket, hogy a látogatókat számlálása nem pontos. Azért valljuk be ez elég ciki egy olyan nagy cégtől mint az Apple. Biztosan nem a News app a legfontosabb alkalmazásuk, és nem is fordítanak rá túl sok erőforrást, de akkor is igen kellemetlen ilyen hibákat véteni.

Talán sokan nem tudják, de az Apple News alkalmazás itthonról is elérhető, mindössze annyit kell tennünk, hogy átállítjuk az iPadünket vagy iPhone-unkat amerikai régióra, és máris gond nélkül lehet használni. Én magam is kipróbáltam a News appot, de igazából nem fogott meg. Szép a felület, különösen iPad Prón, de ha az összes általam olvasott híroldalt követni akarom, akkor elég hamar túlzsúfolt és macerásan kezelhetővé vált számomra. Nem a fenti baki miatt, de kijelenthetjük, hogy valószínűleg nem az Apple News lesz a legnépszerűbb alkalmazása a cégnek.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!