imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple nem viccel: minden hibás appot töröl az App Store-ból


Az Apple tavaly beindított alkalmazás nagytakarítása nem áll meg, továbbra is százával tűnnek el a hibás appok az App Store-ból. Ennek sok féle oka lehet, a cél az, hogy minél kevesebbszer fussunk lyukra egy-egy alkalmazással.

Képletesen szólva az App Store-ban mára több az alkalmazás, mint égen a csillag. Pontos számokat az idei WWDC-n nem közölt a cég, az viszont biztosra vehető, hogy valahol 2,5-3 millió között lehet az appok száma, ami rengeteg. Főleg, ha azt nézzük, hogy az Apple komoly irányelvek szerint határozza meg, hogy milyennek kell lennie egy alkalmazásnak, ha fel szeretné tölteni a fejlesztője, ehhez pedig egy igen vastag útmutató áll az akotók rendelkezésére.

Az App Store szerkesztői tavaly szeptemberben alaposan elkezdték megvizsgálni, hogy melyek azok az esetleges alkalmazások, amik többé már nem felelnek meg a szabálykönyvben foglaltaknak és nekiálltak kidobálni ezeket az áruházból. A leggyakoribb vétség a sablonok használata. Ezek legtöbbször olyan alkalmazásoknál fordulnak elő, melyek online csináld magad app-készítőkön keresztül születtek. Ha valaki ilyet készít, akkor jó eséllyel fel sem tudja tölteni. Ha valahogy mégis, akkor is hamar törlésre kerülhet.

Az eltávolításra késztető indokok közé tartozik még a duplikálás, vagy másolás. Az olyan addiktív és ezáltal populáris játékokat, mint a 2048 és a Flappy Bird, előszeretettel másolják le más fejlesztők, majd minimális módosításokkal újra feltöltik, hiszen akkora letöltésszámot generálnak, hogyha csak minden századik vagy ezredik felhasználó tölti le véletlen a másolatot, akkor is bőven jól jár a feltöltője. Mint, ahogy a spam appok tulajdonosai is, akik jogvédett tartalmakat tesznek elérhetővé ingyen az alkalmazásaikban – az ilyen típusú appokra már a Google Play moderátorai is vadásznak egy ideje.

Az iOS 11-re való átállás kapcsán egyre gyakoribb egyébként, hogy néhány klasszikus név is eltűnik a kínálatból. Ennek azaz oka, hogy a 64 bitre való átállással a 32 bites korszak klasszikusai már nem megfelelőek többé. Szeptemberig még van idejük a fejlesztőknek dolgozniuk a problémán, ám ha az adminisztrátorok azt látják, hogy a hónapok óta a kutya sem volt kíváncsi az ősrégi appokra, akkor saját belátás szerint ezek is törlésre kerülhetnek.

Forrás: Apple Insider

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!