imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple nyerte a Smartflash elleni pert


A Smartflash tipikusan az a cég, ami szabadalmi perekből próbál nagy pénzekhez jutni, ám a bíróság az Apple-nek kedvező ítéletet hozott, így nem kell kifizetniük a több, mint fél milliárd dolláros összeget.

A szabadalmi vita évek óta folyik a Smartflash és az Apple között. Magát a Smartflash céget a 2000-es évek elején alapították, hosszútávon pedig semmi komoly nem köthető a nevéhez, ezért nem túl életszerű a vád, hogy a cupertinóiak bármit is lenyúljanak tőlük. A felperes cég állítása szerint az Apple olyan fejlesztéseket használt fel bizonyos adatmentési és fizetési eljárások során, amelynek szabadalmai az ő birtokukban van. 2014-ben, az ügy kirobbanását követően az Apple nem állt bele a peren kívüli megegyezésbe és ekképpen reagáltak:

_1x-1

A Smartflash nem készít termékeket, nincsenek munkavállalói, nem teremtenek új állásokat, és nincs semmiféle jelenlétünk az Egyesült Államokban. Csupán csak kihasználják a szabadalmi rendszerünket, hogy pénzt szedjenek ki az Apple-ből olyan dolgokért, amiket mi fejlesztettünk ki…Visszakoztunk attól, hogy kifizessük azt a összeget azokért az innovációkért, amiket az alkalmazottaink hosszú évek alatt értek el. Nincs más választásunk, de fel fogjuk venni a versenyt a bíróság keretei között.

Méghozzá milyen jól tették, mivel a per során mindenki megbizonyosodott arról, hogy a Smartflash egy szélhámos cég, az Apple-nek pedig igaza volt, így semmivel sem tartoznak a felperesnek. A bíróság szerint a szabadalom nem tartalmazott konkrét leírásokat, és túl absztrakt ahhoz, hogy megállapítható legyen a lopás. Eredetileg 852 millió dollárt követeltek az Apple-től, most pedig nagyon úgy néz ki, ők húzták a rövidebbet.

Forrás: Cult of Mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!