imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple Park elmúlt két éve 18 másodpercben


Lassan végleges formát ölt az Apple nagyszabású projektje, az Apple Campus 2. Ilyen közel az építkezés végéhez mindig érdekes visszatekinteni az első lépésekre, megnézni, honnan is indult ki az egész, és hogy mennyi munka van benne.

A nagy felbontású műholdfelvételeket a Planet Labs-nak köszönhetjük, ami egyébként egy műholdképekkel üzletelő feltörekvő cég. Lehet, hogy hallani fogunk még róluk, hiszen úgy tűnik, bejött az üzlet: idén például hét műholdat is megvettek a Google-től. Ami most számunkra érdekes az az, hogy az elmúlt két évben az Apple Park területét is végigfotózták, és ebből állítottak most össze egy videót.

Kicsit sajnálatos, hogy nem egy folytonos Time Lapse-szerű felvételt készítettek, azon talán jobban érzékelhető lett volna az építkezés folyamat jellege, de a lényeg így is látszódik. Az első képek körülbelül fél évvel a munkálatok megkezdése után, 2015 szeptemberében készültek. Ekkor már egész jól látszódik a monumentális építmény váza. Ahogy tovább haladunk a videóban, láthatjuk, hogy tulajdonképpen csak ez a váz fog valamelyest alakulni, semmi más látványos dolog nem történik. A figyelmesebbek viszont más elemeket is kiszúrhatnak.

Ott van például a Steve Jobs Theater a Campus jobb alsó sarkának vonalában (sajnos a videóra égetett idősáv kicsit kitakarja), vagy épp a wellness központ. Ahogy közeledünk a videó vége felé, a parkosítása első jelei is kezdenek látszódni. A májusi drónfelvételek alapján most ez a legnagyobb projekt az épület körül, nem is lesznek vele készen egyhamar. A helyi nevelésű fák ültetési folyamata feltehetőleg egy egész nyarat igénybe fog venni.

Pedig ideje lenne befejezni, hiszen Tim Cook a legutóbbi exkluzív riportjában azt nyilatkozta, hogy ha nem jönnek a gondolatok, akkor mindig a természetbe menekül, ott keres megoldást. Ha így megy tovább, még a végén semmi kreatív, innovatív ötlet nem fog eszébe jutni, és kénytelenek lesznek az iPhone 8-at négy éve változatlan külsővel kiadni.

Forrás: 9to5mac

Az Apple Park (aka Apple Campus) építési munkálatairól mi is minden hónapban beszámoltunk a legfrissebb drónfelvételekkel. Ha kicsit nosztalgiázni szeretnél, ebben a dossziéban találod meg őket. Ha más érdekességre vágysz, érdemes a Shuffle-t pörgetni.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!