imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple Pay fizetés a neten

Az Apple Pay máris 5. a weben


Nem rég, kicsit több, mint 1 hónapja indult el az Apple Pay webes fizetési rendszere, és máris az 5. legnépszerűbb a top 10 000-es és 100 000-es weboldalakon.

A Similar Tech kimutatása szerint, alig 1 hónap alatt az Apple máris az ötödik a sorban. Az első két helyen a PayPal szolgáltatásai vannak, harmadik helyen a Stripe, negyedik helyen, pedig a Braintree. Az oldalak mérésére használt platfromjuk, több mint 30 000 oldalt vizsgált meg a fizetési módok tekintetében.

Apple Pay teljesítménye a weben

Az ötödik hely a top tízezres és top százezres listán is egyaránt igaz. Olyan szolgáltatások is sikerült ezzel maguk mögé kényszeríteniük, mint az Amazon Payments és a Google Wallet. Utóbbi az összes oldalt összehasonlító listán 0,01%-kal a hetedik, az Amazon megoldása nyolcadik a top tízezerben 0,07%-kal, a százezerben 0,08%-kal pedig már hetedik.

Ezzel szemben az Apple Pay 0,11%-ot és 0,25%-ot tudott elérni. A kimutatásból az is látszik, hogy a PayPal toronymagasan vezeti a listát. De ne felejtsük el azt se, hogy az Ebay fizetőrendszere már akkor létezett, amikor még iPhone, sőt iPod sem volt és az Apple-nek még messze semmi köze nem volt a bankoláshoz.

Apple Pay

 

A Similar Tech marketing igazgatója, Daniel Buchuk a következő képpen kommentálta az Apple Pay webes előretörését:

Üstökösként robbantak be, erre a hihetetlenül kemény piacra.

Persze azt is fontos kiemelnünk, hogy az összesített listán, már messze alulmarad az Apple Pay a versenytársakhoz képest, ami jelenleg 1035 website-on van jelen. A PayPal és a PayPal Subscribe Button együttvéve közelítenek a két millióhoz, így második a Braintree 45 000-rel és harmadik a Stripe 38 000-rel. A Google Walletet 13 000, míg az Amazon Paymentst 8 500 oldal használja.

Ha az Apple képes ilyen ütemben növekedni továbbra is, akkor igen hamar megközelítheti a versenytársakat összesítésben is és pár év múlva, akár a PayPal-ra is veszélyt jelenthetnek. Nem is ülnek a babérjukon, folyamatos promóciókkal bombázzák a vásárlókat az Apple Pay elfogadó oldalakon. A növekedésben fontos szerepe lehet, az új MacBook Prókba elhelyezett Touch ID, ami a Touch Barral ellátott modelleken található meg. Ezzel már iPhone és Apple Watch nélkül is képesek lennénk hitelesíteni a webes tranzakciókat…

Touch ID  MacBook Prón

De csak lennénk. Sajnos ez egyelőre minket nem érint, ugyanis hazánkban még mindig nem használható az Apple Pay sem fizikai fizetésnél, sem pedig online. A terjeszkedés relatív lassú folyamat, hiszen a gyártóknak külön-külön egyezségre kell jutniuk a partnerekkel és a bankokkal. Használata annál egyszerűbb és biztonságos is. Csak az ujjlenyomatunkra van szükség és máris hozzájuthatunk álmaink autójához, ennyire egyszerű.

Forrás: 9to5mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!