imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple Pencil és az iPad Pro az év 25 legjobb találmánya között


A TIME magazin minden évben összeállítja az adott év – szerintük – legjobb találmányainak listáját. Nincs ez máshogy idén sem, és az Apple Watch tavalyi szereplése után idén is szerepel egy (sőt, inkább kettő) Apple-termék a válogatásban: az iPad Pro és az Apple Pencil.

A magazin így foglalja össze pár mondatban, hogy miért is választották be a 25-ös toplistára az Apple idei újdonságait:

A ceruza a feltalálása óta eltelt nagyjából 450 évben annyira hétköznapivá vált, hogy könnyen megfeledkezhetünk arról, mennyire figyelemre méltó technológia is valójában. Bármilyen szögben írhatunk vele. Az árnyalatok sötétebbek lesznek, ha erősebben nyomjuk a papírra. Ki lehet radírozni. Mindezen funkciók digitális reprodukálása évek óta foglalkoztatta a számítástechnikai mérnököket, ezért is ennyire impozáns az Apple legújabb erőfeszítése. A Pencil segítségével a felhasználók úgy rajzolhatnak, festhetnek és írhatnak a kijelzőn, mintha csak egy papírlapon tennék ezt. Ehhez az iPad Próval működik együtt, egy olyan táblagéppel, ami gyorsabb, mint a tavaly értékesített laptopok nagyjából 80%-a, így nincs érezhető késleltetés. Erről a kombinációról már most úgy beszélnek, mint ami lehetővé teszi, hogy új módokon hozzunk létre művészi alkotásokat, animációkat, tervrajzokat és egyebeket.

A TIME idézi a Pixar egyik kreatív igazgatóját, Don Shanket is, aki még a hivatalos megjelenés előtt próbálhatta ki az Apple Pencilt, és azt mondta róla, hogy teljesen kiszűri a kijelzőn lévő tenyerét az iPad Pro és Apple Pencil kombináció, éppen ezért lenyűgöző.

Apple Pencil

A listán persze további érdekes találmányokkal is találkozhatunk. Felkerült rá például a tényleg elég nagy népszerűségnek örvendő félig Segway-, félig hoverboard-szerű kétkerekű elektromos „jármű”. Szerepel a Microsoft HoloLens is, ami ugyan egyelőre kereskedelmi forgalomban nem kapható, de a szerkesztők szerint hatalmas lehetőségek rejlenek a technológiában, mind a szórakoztatás, mind a kutatás vagy orvostudomány területén.

A Samsung az „átlátszó” teherautó-koncepcióval biztosított magának egy helyet. Ez egy teljesen magától értetődő megoldás, a TIME szerint furcsa is, hogy senkinek nem jutott még eszébe: egy kamion elejére szerelünk egy kamerát, a hátuljára egy kijelzőt, így pedig máris láthatjuk, hogy pontosan mi történik előtte az úton, nem akadályozza teljesen a kilátást.

Microsoft HoloLens
A Microsoftot a HoloLens képviseli a listán. | Kép forrása: TIME

A Google a Cardboard révén került fel a listára – leginkább azért, mert míg mások több száz dolláros készülékekkel oldják meg többé-kevésbé a virtuális valóság kérdését, addig a Cardboard egy filléres eszköz, némi kartonpapírból és műanyagból. Persze az okostelefonunkra azért szükségünk van hozzá, de így is elég elképesztő.

Érdemes végignézni az egész listát, olyan további érdekességekről olvashatunk, mint az okosserpenyő, az óceánporszívó, a drónrepülőtér vagy a mini asztali DNS-laboratórium.

Forrás: TIME via AppleWorld.Today. Borítókép: Apple.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!