imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone 6s

Az Apple szerint megdönthetik az iPhone 6 rekordját


Szombaton indult az első körös országokban az iPhone 6s és az iPhone 6s Plus előrendelése. Különböző iparági elemzők korábban úgy gondolták, hogy az Apple szinte lehetetlen küldetésre vállalkozik, ha meg akarja dönteni az iPhone 6 tavalyi rekordját.

2014-ben ugyanis az első hétvégén 10 millió készülék fogyott az új, nagyobb iPhone-okból. A hatalmas érdeklődést kiválthatta az is, hogy ezek voltak az első iPhone-ok, amik jelentősen megnőttek az elődjeikhez képest, különösképpen az új kategóriát jelentő iPhone 6 Plus esetében. Akkor az első 24 órában 4 millió előrendelés futott be, majd az értékesítés első hétvégéje után ez a szám további 6 millióval nőtt.

Most konkrét adatokról nem adott ki sajtóközleményt az Apple, viszont a CNBC-hez eljuttattak egy rövid kommentárt az eddigi eladásokról:

A vevői visszajelzés rendkívül pozitív az iPhone 6s-sel és az iPhone 6s Plusszal kapcsolatban, az előrendelések világszerte nagyon jól alakultak. Jó ütemben haladunk afelé, hogy megdöntsük a tavalyi év 10 milliós rekordját ami az értékesítés első hétvégéjét jelenti, ami idén szeptember 25-én indul.

Ahogy több ügyfelünk észrevehette, az online érdeklődés elképesztően nagy volt az iPhone 6s Plus iránt, meghaladta az előrendelési időszakra vonatkozó saját előrejelzéseinket is. Dolgozunk azon, hogy amilyen gyorsan csak lehet, felzárkózzunk a kereslethez, és jövő pénteken az üzletekben is lesznek elérhető iPhone 6s Plus és iPhone 6s modellek.

3D Touch

Az eredményekhez hozzájárulhat persze az is, hogy idén Kína is bekerült az első körös országok közé, míg tavaly hozzájuk valamivel később jutott el az új iPhone. Akkor azonban hatalmas sikert aratott, egy hónap alatt 20 millió darab talált gazdára a távol-keleti országban.

Ami a kínálatot illeti, tavaly szinte percek alatt világszerte az összes modell szállítási ideje több hétre ugrott, idén még órákkal később is volt szabad készlet az első körös országokban, akár a népszerűbbnek számító modellek esetében is (pl. iPhone 6s 64 GB asztroszürke). Az igazi kérdés persze az, hogy vajon a készlet volt jelentősen több, vagy az érdeklődés maradt alul a tavalyi évhez képest? Az Apple első nyilatkozata alapján az elsőre következtethetünk, de konkrétumot valószínűleg csak az értékesítés első hétvégéje után fogunk tudni – bár azt sem szabad elfelejteni majd, hogy idén két hét az előrendelési időszak a tavalyi egy héthez képest.

Az iPhone 6s és iPhone 6s Plus jelenleg Ausztráliában, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaroszágban, Hongkongban, Japánban, Kanadában, Kínában, Németországban, Puerto Ricóban, Szingapúrban és Új-Zélandon rendelhető elő. A magyarországi megjelenés időpontjáról illetve az itthoni árakról egyelőre nincsenek információk.

Forrás: The Verge, CNBC, MacRumors. Borítókép: Apple.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!