imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Az Apple termékei vezetik a Fortune 100-as listáját


Igazán pofás listát rittyentett a Fortune idén is, most éppen a modern idők 100 legnagyszerűbb termékét állították sorba. Olyan produktumokat sorakoztattak fel, melyek egyértelműen jobbá, stílusosabbá és könnyebbé tették az emberek életét.

A lista összeállításához a Fortune újságírói összefogtak az IIT Institute of Design szakembereivel és bevontak különböző oktatókat, influenszereket, szabadúszó- és nagyvállalati designereket a döntésbe, hogy valóban sokszínű lehessen az összeállítás.

A lista első két helyét helyből egy-egy Apple termék foglalja el az iPhone és a Macintosh személyében.

“Egy iPod, egy telefon, egy internetkommunikátor” – Steve Jobs szavai, ahogy 2007-ben bejelentette az ‌iPhone‌-t a világ számára. Akkoriban ez valami igazán lenyűgöző dolog volt. Mára viszont ez az eszköz megváltoztatta az egész életünket. Az elemzők kezdetben szkeptikusak voltak azzal szemben, hogy az Apple sikeres lehet egy prémium telefon 499 dollárért történő eladásával egy olyan piacon, ahol a legtöbb készüléket a telfonos szolgáltatók értékesítették. Azonban, azzal hogy könyörtelenül nyomták a hardver és a szoftver tervezésését, hozzáadtak egy professzionális kamerát, és létrehozták az alkalmazások és szolgáltatások ökoszisztémáját, az Apple több mint 2 milliárd iPhone-ot adott el – miközben legértékesebb vállalatává vált a világon.

A lista másodika, a mára már ikonikussá vált 1984-es Macintosh szintén forradalmi termék volt a maga nemében és idejében.

A százas listára 6 másik Apple termék is felkerült

  • 10. – a 2001-es iPod
  • 14. – a 2006-os MacBook Pro
  • 22. – az App Store
  • 29. – az iOS
  • 46. – az Apple Watch és
  • 64. – az Apple Pay

A listán továbbá olyan újítások szerepelnek, mint a Google keresőmotorja, a Sony Walkmane, az Uber, Netflix, Google Maps, Tesla Model S.

Forrás: Fortune

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!