imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple titkosítása miatt késhetnek a HomeKit eszközök


Az Apple nagyon szigorú, ha az adatok védelméről, vagy az azzal kapcsolatos titkosításról van szó. Éppen ezért a HomeKit esetében sem engedett a cég; az egyik legkomolyabb többszintű titkosítást használják a folyamatosan frissülő szolgáltatásban. Ennek eredményeként sajnos sok eszköz esetében olyan hosszú válaszidők vannak, amelyek egyszerűen lehetetlenné teszik a mindennapos zökkenőmentes használatot.

A titkosítást nagyon jól kezelik a Wi-fis eszközök, tehát ezeknél az eszközöknél semmi váratlan nem tapasztalható. A bluetoothos eszközök esetében viszont kicsit más a helyzet. A BT 4.0 LE (alacsony energiafogyasztású) termékekben található kommunikációs chip rendkívül túlterhelődik, már egy egyszerű lekérdezés esetében is. Az Elegato szóvivője elmondta, hogy a jelenlegi fejlesztés ott tart, hogy a rendszernek 40 másodpercig tartott, amíg eldöntötte, hogy az ajtó nyitva van vagy zárva. Egy másik ismeretlen forrás szerint ez a válaszidő eltartott néha 7 percig is.

Eve_App_iPad_iPhone

Így pedig nem lennénk képesek a mindennapi életben használni az okoseszközeinket. A megoldás viszont már úton van. A Marvell és a Broadcom is bejelentette, hogy a fejlesztés alatt állnak az olyan Low Energy kommunikációs chipek, amelyek már képesek lesznek kezelni az Apple titkosítását. Ezeket fogják majd az új HomeKit eszközök használni. Több nagyvállalat is jelezte ugyanis, hogy az új HomeKit szolgáltatásra építve szeretnének okoseszközöket gyártani.

avea_lifestyle_provence_en

Jelenleg az Elgato a legnagyobb cég, akinek a HomeKit termékei Bluetootht használnak. A legismertebb termékek egyértelműen az EyeTV, az Eve és az Avea izzók. A cég a probléma megoldását optimalizált firmware készítésével igyekszik megoldani, eddig nem sok sikerrel. A fejlesztések pedig még sokáig húzódhatnak, ha nem találnak a problémára megoldást. A hosszú válaszidőkről az Apple is tud, de a titkosítást nem fogják módosítani. Ugyanis, ha valaki illetéktelen esetleg hozzá tudna férni a HomeKit rendszerhez, az akár azt is jelenthetné, hogy egy ajtó kinyitásával a teljes lakáshoz hozzáfér. Az amerikai vállalat pedig olyan feltörhetetlen rendszert készített, amelyet teljes biztonságérzettel tudunk majd használni.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!