imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple TV játékok top 5-ös listája


Az Apple TV széleskörű funkcionalitásának részeként bizonyos iPhone-os játékok is elérhetőek az eszközre. Nemrégiben összeszedtük az Apple TV vásárlásának pro és kontra érveit, most pedig azt vizsgáljuk, melyek a legjobb játékok az Apple szórakoztató kütyüjére.

Korábban részletesen kifejtettem, hogy valójában miért is döntöttem amellett, hogy vásárolok egy Apple TV 1,5-2 év várakozás után. A döntésben részben szerepet játszott az Apple TV konzolos oldala is, a számításaim pedig bejöttek. Pontosan olyan címeket találtam a kis fekete fénylő dobozkában, mint amire számítottam, ezek közül pedig összeszedtem a top 5 kedvenc játékom Apple TV-re. Nincs sorrend, nincs “egyik jobb a másiknál” rangsor, csak 5 király játék, amit érdemes letöltened, ha neked is van otthon Apple TV-d.

Asphalt 8: Airbone

Valószínűleg keveseknek kell bemutatnom az Asphalt8: Airbone-t, az iOS felhasználók által méltán kedvelt játékot. A széles körben elterjedt, sokrétű, hosszú játékidőt ígérő játék minden nap tartogat valami újat magában, amiért a játékos újra és újra nekilát, hogy teljesítse a challengeket, gyűjtögesse a coinokat, új pályákat hódítson meg, és ami a legfontosabb, hogy új verdákat szerezzen. Nem vicc, ez a játék képes volt napi 1,5-2 órára lekötni, annak ellenére, hogy korábban iPhone-on nem tetszett. Teljesen mást élmény volt Apple TV-n a Siri Remote-tal a volán mögé ülni, mint előtte a sztenderd iPhone méretű kijelzőn játszani.

Ízlések és pofonok, de amennyire könnyen kezelhető és viszonylag egyszerű játékról beszélünk, annyira tartalmas perceket nyújt, amit nagyon nehéz megunni, pedig engem aztán nem sokáig szoktak lekötni ezek a játékok. Nem kifejezetten addiktív és nem pénznyelő, annak ellenére, hogy az alkalmazás teljesen ingyen elérhető Apple TV-re. A kocsik a játék előrehaladtával szépen lassan elérhetővé válnak, a pályák szintúgy, nem igazán lehet leragadni egy adott szinten, a játékmenet pedig rendkívül sokszínű és változatos. Jó zenék, szép grafika, nem is kell több egy igazán élvezetes casual autós játékhoz.

Alto’s Adventure

Korábban iPaden játszottam ezzel a lámakergetős játékkal, ami kifejezetten szórakoztató volt még úgy is, hogy nem tudtam pontosan, kicsoda és mit kerget ebben a játékban (ha mégis tudod, akkor úgy még viccesebb). Szóval főhősünk Alto láma-nyája elszabadult, ezért Alto utánuk iramodik. Jobban mondva siklik, mert a lámák ebben a játékban már csak ilyen sajátos módon, a jég hátán szánkázva közlekednek. A 2D-s pályák szinte magukba szippantottak, az ismerőseim közül szinte mindenkinek benne van a top 5-ös listájábán, eltekintve attól, hogy iPhone-on, iPaden vagy Apple TV-n játsszák.

Korábban azt gondoltam, hogy ami jó iPhone-on, az nem ugyan olyan jó iPaden vagy Apple TV-n, hiszen némiképp mindegyik eszközön kicsit eltérő az irányítás, de ennél a játéknál ez egyáltalán nem igaz. Egy 4”-osnál nagyobb méretű kijelzőn már élvezhető a játék, az egyszerű grafika pedig csak úgy simogatja a játékos lelkét. Kikapcsolódáshoz, bambulós, pihizős percekhez a legjobb választás és tulajdonképpen a nap bármely szakaszában szóba jöhet egy pálya teljesítése. Az Alto’s Adventure 5 euró ellenében letölthető az Apple Storeból.

PAC-MAN 256

Imádom a retró játékokat, ősszel pedig alig vártam, hogy végre megjelenjen az agyonreklámozott Mario Run, ami a maga 10 eurós árával és gyenge irányításával nálam egyáltalán nem nyert. Nagyjából ezt megelőzően október tájt futottam bele a PAC-MAN 256-ba, ami nekem egyből igazi “must have” játék lett. A játék ingyenes és az alkalmazáson belüli vásárlások sem vették el a kedvemet, diszkréten elérhető, de nem veri szét a játékba vetett hitem. A klasszikus PAC-MAN-t senkinek nem kell bemutatni, végtelenített játék a javából.

Azt nem mondom, hogy a PAC-MAN 256 maradéktalanul visszaadja az eredeti játék hangulatát, de néha-néha kellemesen el lehet vele 10-20 percig pötyörészni, igen, akár Apple TV-n is. Nincs ebben semmi fekete mágia, Siri Remote-tal mindösszesen annyi a dolgunk, hogy a kapcsolót egy kézben tartva csupán a hüvelykujjunk segítségével jobbra, bal, föl és alá suhintgatva léptetünk a labirintusban miközben a szellemek elől menekülünk. Azt kell, hogy mondjam, ez valóban egy igazi egy kezes játék, nagyobb iPhone-okon próbálva nem igazán kényelmes, az Apple TV távirányítója pedig pont elég ahhoz, hogy a reflexeikből a maximumot kifacsarva a legjobb időben változtassunk irányt.

Oceanhorn

Aki a könnyed játékok világában is egy kicsit összetettebb címekre vágyik, az ezt semmiképp se hagyja ki, illetve a Zelda rajongók se, bár ha egy tippem lehetne, akkor ők valószínűleg hallottak már róla. A 8 eurós ár elsőre egy kicsit borsosnak tűnhet, ám egy komplett, az elejétől a végéig átgondolt sztorival megáldott játékot kapunk a pénzünkért, remek karakterekkel és humorral. A játék 3D-s megjelenítéssel büszkélkedhet, mely szép grafikával párosul. Ezen a téren sem vallottak szégyent a fejlesztők.

Ez a gyűjtögetős, megfejtős kalandor játék engem személy szerint nem tudott túl hosszú időre lekötni, de ez egyáltalán nem írható az Oceanhorn számlájára, alapjáraton nem tartozom a Zelda fanok közé. Az egyik kedves barátom viszont igen, aki szerint abszolút jogos a hasonlat, a hangulat és a sztorivezetés is nagyon hasonló. Mindenki eldöntheti, hogy megér-e neki 8 eurót egy kis belemélyedős Apple TV móka.

Mr. Crab 2

Mr. Crab, ami minden gyermekkel megáldott nappali elengedhetetlen kelléke, még akkor is, ha a lurkó nincs kibékülve a ronda rákokkal, ezeket biztosan ő is imádni fogja. A játék a casual játékok casualja, itt nem lehet veszíteni. A macis társasjátékhoz tudnám a legjobb hasonlítani, ahol visszacsúszhatsz, ha rossz mezőre lépsz, de ki nem eshetsz a játékból. Ennél viccesebb, szórakoztatóbb rákokkal még nem találkoztam. Van itt minden: emelkedők, csüngő indák, méhecskék. Lényegében egy nagyobb rákkal indul a kaland melynek során kisebb rákokat kell kiszabadítanunk a ketrecekből, akik csatlakoznak a felszabadító hadjárathoz.

A pályák egészen sajátos felépítésűek, óriási tisztelet a játék fejlesztésében résztvevő level designereknek, a terep végig kombinatív még sem túl bonyolult, hogy a játékos ne vesszen el benne. Az első néhány pálya ingyenes – eleinte azt hittem, ez végig így is fog maradni –, aztán persze fel is ajánlotta az app, hogy vásároljak. Sajnos csak egyszeri 5 euró ellenében tudunk továbbmenni a következő pályákra, de mindenképp megéri az árát. A játék épp eleget mutat magából, ahhoz, hogy rákényszerítsen a vásárlásra, ami már önmagában siker.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!