imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Az Apple TV+ közelgő attrakciói


A cupertinóiak napokban elstartolt streaming szolgáltatása természetesen nem lőtte még el az összes puskaport, a következő hónapok során rendszeresen érkeznek az újdonságok.

Az Apple TV+ pénteki rajtja még egészen friss élmény, a szolgáltatással kapcsolatban leginkább csak jósolgatni lehet, a következtetések ideje később jön majd el. Annyi viszont biztos, hogy az induló kínálat folyamatosan bővülni fog, így érdemes lesz újra és újra visszatérni a felületre. No de milyen tartalmak várhatók a jövőben? Lássuk a listát!

Servant

Ezt a pszicholtriller-sorozat már csak azért is érdekes lehet, mert legalább néhány epizódját a Hatodik érzék és a Jelek direktora, M. Night Shyamalan fogja rendezni, de egyben ő a show egyik társproducere is. A történet egy gyermeküket vesztett házaspárról szól, akik a borzalmas tragédia feldolgozásának megkönnyítéséért egy szokatlan módszerhez folyamodnak, amely nem várt fordulatokat hoz az életükbe. Shyalaman elmondása szerint igyekezett olyan hangnemet teremteni, ami egyszerre képes rettegésbe ejteni, és mosolyra fakasztani a nézőt. Nem baj, ha elképzelni sem tudod, hogy ez mit jelent, hiszen a november 28-i megjelenéskor minden kiderül.

Truth Be Told

Octavia Spencer és a Breaking Badből ismert Aaron Paul neve fémjelzi ezt a thriller-drámát. A sztori szerint a főszereplő Josie egy népszerű podcastet vezet, amelyben előkapar egy rég lezárt gyilkossági esetet, s a nagyközönség füle hallatára kezdi el kibogozni a rejtély szálait. A bűnügyi zsáner kedvelői lassan dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen a Truth Be Told már a Mikulással együtt, december hatodikán startol.

Hala

A Hala az Apple első moziban is vetített filmje lesz. Az alkotás egy pakisztáni hátterű amerikai tinilány életébe enged bepillantást, aki folyamatosan őrlődik a család felől érkező elvárások, a külvilág impulzusai, valamint saját vágyai között. Valódi díjvadász téma, az előzetesen szemléző kritikusok máris dicsérik, így remélhetőleg nem okoz majd csalódást. Érkezése decemberben várható.

The Banker

Az Apple másik közelgő filmjében a Marvel-univerzumból ismert Anthony Mackie-t (Falcon), és az élő legenda Samuel L. Jackson-t láthatjuk újra együtt. A film igaz történeten alapul, egy afroamerikai vállalkozó páros életét meséli el, akik az 50-es évek barátságtalan környezetében is tudtak érvényesülni. A trükkjük az volt, hogy felbéreltek egy fehér fickót a nagyfőnök eljátszására. A háttérből mindent ők irányítottak, ám a nyilvánosság előtt csak sofőrnek és gondnoknak tettették magukat. A ravasz duó január 31-én jön a TV+-ra.

Little America

A Little America az Epic Magazine cikksorozatán alapul, amely 16, eltérő hátterű bevándorló történetét dolgozta fel. A műsor készítői között a Silicon Valley-ből ismert Kumail Nanjiani-t és feleségét találjuk, de társproducerként a nagysikerű Master of None-t jegyző Alan Yang is feltűnik. Konkrét megjelenési dátum még nincs, egyelőre csak „hamarosan érkezik”.

Little Voice

Ennek a romantikus komédiának ígérkező sorozatnak homályba vesznek a részletei. Még a TV+ tavaszi beharangozóján prezentálták, elvileg New York zenei világába kalauzol majd, cselekménye pedig egy fiatal művész saját, egyedi hangjának megtalálása körül bonyolódik majd. A produceri székben a Star Wars és Star Trek filmeket egyaránt dirigáló JJ. Abrams ül, a zenéért a Grammy-díjas Sara Bareilles felel. A pontos megjelenési dátum még itt is várat magára, a főszereplők kiléte viszont már ismert. Bejáratott nevek nincsenek, a hazai közönség számára talán a Homeland egy epizódjában feltűnt Colton Ryan lehet leginkább ismerős (balról a harmadik srác). Ryan lehet legin

Amazing Stories

Az Amazing Stories Steven Spielberg közreműködésével készül, és a rendezőlegenda 1985-től 1987-ig futott azonos című sorozatának rebootja lesz. A természetfeletti elemekkel átszőtt történeteket tárgyaló antológia megjelenési idejéről sajnos semmit sem tudni, de a forgatás elvileg már egy éve elkezdődött, úgyhogy ideális esetben közel lehet a munka vége.

…és a távolibb jövőben?

Ezeken kívül még számos további műsor van, amelynek az érkezését valószínűsíteni lehet, de még nagyjából sem tippelhető a megjelenési idejük. Vagy azért, mert csak nemrég rendelték meg őket, vagy azért, mert alig tudni róluk valamit. Az előbbiek közé tartozik a Masters of the Air, amely a második világháborús bombázópilótákról szól majd. A projekt körül Spielberg és Tom Hanks párosa szorgoskodik, akiknek a valaha volt legsikeresebb háborús sorozatot, a Band of Brothers-t (Az elit alakulat) is köszönhetjük.

27 további produkcióról csak információmorzsák állnak rendelkezésre, ilyen például a Jason Sudekis-szel készülő Ted Lasso, vagy a Ryan Reynolds-Will Ferrel párost felvonultató Christmas Carol, de akad a listán Asimov és Stephen King adaptáció is. Ha minden az ígéretek szerint halad, 1-2 éven belül nagyon máshogy fog kinézni az Apple saját kínálata, a jelmondat addig is: a türelem tartalmat terem.

Forrás: Macworld

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!