imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple újraélesztette a haldokló iPad piacot


Rossz idők jártak az utóbbi pár évben a tabletekre, így az iPadekre is. Az Apple viszont most úgy néz ki, újra megtalálta az utat a vásárlókhoz. És ebben nagyobb szerepet kapott az új, olcsóbb iPad, mint a drágább iPad Pro széria, akármilyen csodálatosak is utóbbiak.

Az Apple mostanában kifejezetten jó szériában van. A mostani negyedév volt zsinórban a harmadik, melyben növekedést tudtak produkálni. Az általános tendenciáknak tehát nem mondott ellent az idei Q3-as jelentés sem. Annál inkább meglepő volt viszont, hogy hosszú idő után újra nőttek az iPad eladások. És ez nem csak azért figyelemre méltó, mert Apple, hanem mert világszinten érezhető, hogy a tabletek fénykorán már túl vagyunk.

Ráadásul nem is csak enyhén nőttek a mutatók, hanem egyenest kilőttek. A 15%-kos növekedés minden szempontból impozáns. Ezt azért némileg árnyalja, hogy a bevétel csak 2%-kal lett több, amiből arra lehet következtetni, hogy a nemrég bemutatott 2017-es „olcsó” iPad jelentősen hozzájárult (feltételezve, hogy kisebb rajta az árrés, mint a Prókon), ahhoz a 15%-hoz.

Úgy tűnik az Apple megtalálta a módját, hogyan kerülhetnének az iPadek újra a vásárlóik figyelmébe. Egyrészt a 2017-es belépő szintű iPadnél tökéletesen sikerült a funkciók és az árcímke közt lavírozni. Van benne minden, ami egy táblagépbe kell, különösebb extrák nélkül, cserébe viszont kifejezetten olcsó. Másrészt az új Prók is veszett jóra sikerültek, mi is imádtuk mind a kicsit, mind a nagyot.

Végül pedig talán a legfontosabb: az iOS 11 tervezésekor érezhetően nagyon odafigyeltek az iPadekre. Nem véletlenül írtuk mi is, hogy a táblagépek lettek az új rendszer legnagyobb nyertesei. Egyszerűen látatlanba is rá lehet kívánni a funkciókra, magam is komolyan elgondolkodtam egy iPad beszerzésén, pedig ezidáig soha nem éreztem erre késztetést.

Röviden tehát az Apple szerencsésen kombinálta össze a szoftvert és a hardvert, ami úgy tűnik a felhasználóinak is tetszik. Nem arról volt szó tehát, hogy nem kell a népnek az iPad, hanem arról, hogy nem az eddigi formában. Akinek munkaeszköz, az választhasson igényének megfelelő erősségű gépet, akár magasabb áron; akinek meg csak szórakozásra kell, annak ne kelljen már olyan funkciókért extra felárat fizetni, amikre nincs is szüksége. A szoftver pedig ne egy egyszerűen felnagyított telefonos rendszer legyen, hanem olyan, amit direkt tabletekre szabtak. Úgy tűnik, a recept bevált.

Forrás: The Verge

A kifutó szériás Prókat továbbra is kedvezményes áron szerezhetitek be. Ha már az új modellek érdekelnek, akkor itt adhatod le a rendelést, ha pedig a 2017-es olcsó iPad bőven elég neked, akkor azt itt találod.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!