imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple végleg megölte a klasszikus MacBookot


Az Apple MacBook 2006-ban a legsikeresebb Mac volt, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az emberek megkedveljék az Apple laptopjait. Sajnos ezt a gépet és az utódjait is elérte a vég, az Apple végleg megszüntette ezeknek a gépeknek a támogatását.

Talán mindenki emlékszik az első MacBook-ra, melyet 2006 májusában mutatott be az Apple, sok filmben is lehetett látni és könnyű volt megismerni a gyönyörű kis fehér Macet. Volt ebből a gépből fekete modell is, de az közel sem volt annyira sikeres, mint a fehér. Íme:

 

Az Apple akkoriban váltott Intel processzorokra, a korábban használt IBM chipekről. A MacBook volt az egyik utolsó gép, ami megkapta az Intel akkori legújabb Core Duo processzorait.

A MacBook elődje az iBook volt, az Intel procikkal szerelt MacBook pedig bizonyos feladatokban akár 10-20-szor is gyorsabb volt az elődjénél. Ráadásul ez volt az egyik legolcsóbb laptop a kétmagos laptopok mezőnyében, nagyjából ugyanannyiba került, mint bármelyik más PC-s DELL vagy HP laptop.

De nem is a sebesség miatt volt népszerű, vagy a viszonylagos olcsó ár miatt, hanem azért mert egész egyszerűen gyönyörű volt, még mai szemmel nézve is gyönyörű kis gép. Tökéletes arányok, unibody ház, vakító fehérség jellemzi az első MacBookot.

A blogomon ezt írtam az első MacBookról:

A MacBook az a gép lett amit lehet szeretni. A MacBook Pro-m inkább egy munkatárs, jóban vagyunk, együtt dolgozunk keményen, de ennyi. A MacBook szinte azonnal, de két nap használat után biztosan érzelmi szálakat pendít meg az emberben, és elkezdjük nagyon szeretni a gépet.
Az Apple nagyon jó munkát végzett, megérte a több hónapos várakozást az iBook utódjára. Végletekig letisztult formák, vékonyabb könnyebb ház, beépített iSight, újfajta kényelmesebb billentyűzet, Magsafe töltőcsati, és persze ne felejtkezzünk meg az Intel Dual Core 1.83-as, illetve 2.0 GHz-erőművekről, amik már eddig is bizonyították, hogy sebesség tekintetében felveszik a versenyt bármilyen asztali géppel.

Sajnos elérkezett a pillanat és az Apple megszüntette mindennemű támogatását ezeknek a klasszikus MacBookoknak, a 2009-2010 előtt gyártott gépek is csatlakoztak az elavultnak minősített társaikhoz. A teljes lista itt érhető el.

Szomorkodni nincs okunk, a MacBooknak szép élete volt, és ha valakinek van még működő példány a birtokában, az mostantól elmondhatja, hogy igazi “vintage” darabot birtokol.
Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!