imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Az Apple végleg szakíthat a 3D Touch-csal


A 3D Touch egy teljeséggel megosztó technológia az Apple-nél. Vannak, akik imádják és nap mint nap használják is, azonban a másik tábor komplett apátiában szenved vele kapcsolatban, és egyáltalán nem bánná, ha többé nem is lenne. Nos, úgy tűnik, hogy a cég az idei iPhone-okban inkább az utóbbiak véleményére ad majd.

A hír valószínűleg senkit sem lep meg nagyon, hiszen már a tavalyi iPhone széria tagjai közül is csak az XS és XS Max kapta meg a technológiát, az XR esetében búcsút intett a cég a 3D Touch-nak, és csöndben bevezette a Haptic Touch-ot, ami a nyomáserősség helyett az érintés hosszán alapszik. A 9to5Mac értesülései szerint az Apple idén ugyanezt már mindhárom modell esetén meglépi majd sajnos (legalábbis szerintem).

A hírek azonban még nem érnek véget, hiszen a cég állítólag hozzányúl a jelenlegi Taptic Engine-hez is, és egy új típust mutat majd be belőle, ami vélhetőleg a Leap Haptics névre hallgat majd. Egyelőre sajnos nem tudunk több konkrétumot, de lehetséges, hogy a Haptic Touch működéséhez lehet köze. Logikus volna, hiszen talán ez lenne a legjobb megoldás arra, hogy a nyomás hosszának különböző fázisait visszajelezze a készülék a felhasználó számára.

A cikk tovább erősíti a pletykákat, miszerint az idei iPhone-ok minden tagja egy darab kameralencsével gazdagodik majd, mely az XS és XS Max utódai esetében egy-egy harmadik, széleslátószögű objektívet jelent. Ráadásul abban is egyetért, hogy a harmadik érzékelő miatt kialakuló nagyobb sziget a renderképekről már jól ismert lekerekített sarkú négyzet alakú lehet.

További érdekesség, hogy a hírek kitérnek egy új kamerafunkcióra is, amit Smart Frame-ként emlegetnek, és elméletileg valamilyen szinten lehetőséget ad majd arra, hogy utólag javítsunk a képeink pozícionálásán annak köszönhetően, hogy bizonyos ideig tárolja a kép közvetlen szélénél lévő további tartományt, azonban a – nagy valószínűséggel pár órás – rövid határidő letelte után személyiségi jogokra hivatkozva törli a képekhez tartozó többletinformációt a készülék.

Az Apple a hátoldali érzékelők fejlesztése mellett a szelfikamerát sem hagyja ki a ráncfelvarrási listáról. Ha minden igaz, az előlapi érzékelő képes lesz a 120 fps-es videók készítésére (vélhetőleg Full HD felbontás mellet), aminek leginkább a TikTok, Snapchat és Instagram rajongók fognak örülni. A cikk erre már nem tér ki, azonban az idei iPhone-ok egyik nagy dobása a bilaterális töltés lehet. Az egyik legmegbízhatóbb forrásnak számító Ming-Chi Kuo már februárban megjósolta, hogy az idei széria már nem csak töltés felvételére, de leadására is képes lesz vezeték nélkül.

Ti örülnétek, ha eltűnne a 3D Touch az idei iPhone-okból? Ti használjátok?

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!