imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple vezető mérnöke eloszlatta a kételyeket: a Face ID a jövő


Craig Federighi, az Apple vezető szoftveres mérnöke John Gruberrel tett beszélgetése során beszélt arról, hogy mennyire várja már a pillanatot, amikor a felhasználók a kezükbe vehetik az iPhone X-et és minden kétség megszűnik a Face ID-vel kapcsolatosan. Azt is hozzátette: az arcfelismerés a jövő biometrikus azonosítása.

Egy-egy új technológia bevezetése mindig kockázatos lépés. Akkor meg pláne, ha már egy jól működő funkciót vált. Ám Federighi úgy látja a felhasználók kezdeti bizonytalansága érthető, hiszen 2013-ban is hasonló volt a helyzet a Touch ID bevezetésekor is. Hozzátéve persze azt is, hogy a Keynote alkalmával látszólag elhasalt a technológia, és a baki hiába az Apple biztonsági megoldásait igazolta, az első benyomást nagyon nehezen írja felül néhány hands-on videó.

Őszintén, számláljuk a napokat, hogy a vásárlók végül kezükbe vehessék az új készülékeket. Mert úgy gondolom, csakúgy, mint a Touch ID-nál az emberek most is azt gondolják, hogy az Apple valami olyasvalamit készített, ami egyáltalán nem fog működni, nem hisznek benne és úgy gondolják, hogy ez egy olyan funkció, amit nem fognak használni.

Federighi szerint az Apple szerette a Touch ID-t, de a Face ID egy sokkal jobb megoldás, ezért döntöttek a váltás mellett. Azt is megjegyezte, hogy a bemutatón látott malőr hamar elfog felejtődni, amint megérkeznek az első valós használatot tükröző beszámolók az iPhone X-ről. Korábban felmerült a kérdés, hogy miért van szükség a Face ID azonosítás után felfele húzni a képernyőt, miért nem elég csak egyszerűen az arcunk elé tartani a telefont. Nos, a válasz igen egyszerű: így elérhetőek maradnak azok a funkciók, amik eddig is. Rápillanthatunk az órára, vagy elérhetjük a Vezérlőközpont egyes funkcióit anélkül, hogy fel kellene oldani az iPhone-t.

Időközben két apró információmorzsa is napvilágot látott a Face ID-vel kapcsolatosan. Az egyik, hogy a Képernyőfotó gombkombináció ugyanaz lett, mint amivel az arcfelismerőt lehet letiltani, azaz a Ki- és Bekapcsoló gombot, illetve valamelyik Hangerőszabályzó gombot kell egyszerre megnyomni. A trükk az, hogyha hosszan tartjuk lenyomva, azaz letiltjuk a Face ID-t, akkor a képernyőmentés törlődik a telefon albumából. Másik érdekesség, hogy frissültek az App Store irányelvei, amiből az derül ki, hogy a 13 év alatti felhasználók számára a fejlesztőknek lehetővé kell tenniük alternatív azonosítási metódust is (például egy Jelkód megadását).

Az iPhone X nem tárol majd semmilyen fotót a felhasználóról, erre valószínűleg inkább azért van szükség, hogy a gyerek felügyelet nélkül ne vásárolgasson össze mindenfélét a szülő tudta nélkül. Volt már ilyenre precedens korábban.

Forrás: MacRumors és Apple Insider

Új iPhone-t, vennél jó áron? Az iPhone 7-et 32 GB tárhely kapacitással most 207 900 forintért viheted haza iSTYLE-ból, ha pedig a kisebb méretet pártolod, akkor válaszd az iPhone SE-t.

iPhone 40 000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!