imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple Watch mérete más okosórákhoz képest


Bár a kezünkben még nem foghattunk az Apple Watch-ot, van aki már kinyomtatta 3D-ben, meg mindenféle összehasonlító-képeket csinált róla, hogy kiderüljön, vajon hogyan viszonyul a piacon már kapható okosórákhoz.

Az Apple egy újabb bemutatót szentelt részben az Apple Watch-nak, és bár még nem jelent meg boltokban a készülék, eljött az ideje, hogy összehasonlítsuk a méreteit a piacon jelenleg kapható többi hasonló készülékekkel.

Norm Chan twitterén jelent meg egy kép, amin az Apple Watch méretei alapján elkészített és 3D nyomtatóval formába öntött modelleket hasonlít az Asus Zenwatch típusú okosórájához. Ezen látszik, hogy noha a képek alapján sokan nagynak tartották az órát, a valóságban talán nem lesz is olyan vészesen méretes:

Az Apple fotóin elég nagynak tűnnek az órák, de ha jobban megvizsgáljuk a számszerű méretet, és pláne ha majd a kezünkbe is fogjuk az eszközt, várhatóan azt tapasztalhatjuk, hogy szélességében és magasságában egyáltalán nem bumszli még a nagyobbik modell sem, különösen ha a jelenleg kapható más okosórákhoz hasonlítjuk.

height
Forrás: 9to5Mac

A pontos méretek így festenek:

Apple Watch 38 mm-es modell: 38,6 x 33,3 x 10,5 mm
Apple Watch 42 mm-es modell: 42 x 35,9 x 10,5 mm

Asus ZenWatch: 51 x 39,9 x 7,9 ~ 9,4 mm
LG G Watch R: 53,6 x 46,4 x 9,7 mm
Moto 360: 46 x 46 x 11,5 mm
LG G Watch: 46,5 x 37,9 x 9,95 mm
Sony SmartWatch 3: 51 x 36 x 10 mm
Samsung Gear Live: 56,4 x 37,9 x 8,9 mm
Huawei Watch: 42 x 42 x 11,3 mm

A Samsung Gear Live a legvékonyabb a sorban a maga 8,9 mm-es mélységével, az Apple Watch ennél 1,6 mm-el vastagabb ugyan, viszont ha megnézzük a többi adatot, azt látjuk, hogy ezzel a mezőny felső-közepébe illeszkedik, az egyéb méreteket tekintve pedig átlagosnak tűnik, a kisebb, 38 mm-es változat pedig kifejezetten picike. Nem véletlen, hogy egyes divatportálok az első olyan okosórának nevezték, amit végre nők is viselhetnek.

Forrás: 9to5Mac
Forrás: 9to5Mac

A számoknál szerencsére van sokkal szemléletesebb eszköz is, amivel „felpróbálhatjuk” az Apple Watch különböző méreteit, például ha letöltjük, kinyomtatjuk majd körbevagdossuk ezt a méretarányos illusztrációt. Ezen egyébként a különböző szíjak hossza is látszik.

Az persze szubjektív, hogy kinek mekkora óra tetszik, viszont úgy sejtem, hogy ha nem húz bele a többi gyártó, és nem mutatnak be gyorsan egy 38 mm-t megközelítő modellt, sok női felhasználónál szóba sem jöhet más okosóra, mint az Apple Watch. Az általunk megkérdezett – meglehetősen szűk – minta  legalábbis mindenképp ezt mutatja.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!