imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Az Apple Watch népszerűsége túlszárnyalta az iPod rekordját is


Azt már jó rég óta pedzegetik, hogy magyarul még mindig kicsit megfoghatatlan elnevezésű “wearables” kategóriába tartozó termékeken szakít lassacskán a legnagyobbat az Apple.

Ez év október végén az ide sorolható bevételek már szinte megegyeztek a Macek eladásából származó profittal, a karácsony pedig még csak most jön…

A wearables kategória gyakorlatilag magába foglal minden olyan terméket, amit magunka tudunk aggatni, legyen az okosóra, fülhallgató vagy fejhallgató. Így ebben a kategóriában összpontosulnak az Apple Watch és AirPods eladási számok is.

Egy mostani kutatói feljegyzés az elmúlt 15 év fejlődését foglalta össze a wearables, otthoni elektronika és kiegészítők kategóriákban. Innen derült arra is fény, hogy csak az Apple Watch maga, a saját eladási számaival meghaladta az iPod legendás népszerűségét.

A számadatok azt mutatják, hogy az Apple Watch átvette a vezetést a legendás, 4 milliárd dolláros iPod-csúcstól, 2007 negyedik negyedévéből. A mostani becslések szerint 2018 negyedik negyedévében 4.2 milliárd dolláros bevételt hoztak csak az órák. Az éves növekedés figyelmebevéve, az idei karácsonyi szezonban pedig 5.2 milliárd dolláros bevétel várható.

Az iPod megjelenése olyan hihetetlen történelmi jelentőségű esemény volt az Apple Computer történetében, ami meghatározta az egész vállalat jövőjét. Megágyazott az iPhone és iPad gyártásának.

Szinte biztosra vehető, hogy ebből a kategóriából kerülhetnek ki a vállalat újabb legnagyobb dobásai. Már csak azért is, mert az ide tartozó eszközök összbevétele már lassacskán meghaladja a Macek értékesítéséből befolyó jövedelmet. Maga mögé utasítva olyan szegmenseket is, például, mint az iPad.

Forrás: Asymco

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!