imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Az Apple Watch Series 5 és a 10,2″-es iPad is kísértetiesen hasonlít a tavalyi modellekre


Természetesen a múlt heti Keynote-on az iPhone-oké volt a főszerep, azonban ne feledkezzünk meg a másik két frissülő termékről sem. Látszólag sem az Apple Watch, sem az iPad nem kapott jelentős fejlesztést, melyre az új hírek is ráerősítettek.

Egyik kedvenc kódtúrónk, Steve Troughton-Smith, ír fejlesztő az Xcode-ban kutakodva érdekes információkra bukkant a két említett új eszköz kapcsán. Észrevételei szerint sem az új okosóra, sem az új, immáron nagyobb kijelzővel szerelt belépőszíntű iPad nem bővelkedik a hardveres újításokban. Nos, ez eddig is sejthető volt, azonban most már konkrétumokat is megtudhatunk az új vasak kapcsán, melyeket a Twitter fiókjában osztott meg a rajongóival.

Kezdjük az Apple Watch-csal! Az idei szériának már a megjelenése is sokáig kérdéses volt a felhasználók számára, hiszen amennyire záporoztak a hírek az új iPhone-okról, annyira nagy volt a csend az okosóra háza táján. Ming-Chi Kuo is csak azt pedzegette, hogy lehetséges, hogy a Japan Display újra tagja lesz az idei évtől a beszállítói láncnak, és csak egyetlen lényegi értesülés jutott el a nagyérdeműhöz – a 9to5Mac-nek köszönhetően -, miszerint az Apple gyári alvásmonitorozás funkcióval örvendeztet meg minket. Az első állítás hitelességéről eddig nem tudunk semmit, a pihenést segítő funkcióról pedig – reméljük, csak átmenetileg – nem esett szó egyáltalán a Keynote-on.

Gyakorlatilag a bemutatón kaptunk néhány hasznos szoftveres újítást, 2 új kivitelt (titán és kerámia), és az Always On Retina funkciót, mely egyelőre nem tudjuk, hogy a kijelző cseréjével járt-e. Troughton-Smith szerint sem újult meg túlságosan a hardver. A kódsorokat olvasva csupán két dolgot emelt ki mint változás: a fejlettebb gyro-szenzort és a duplázódott belső tárhelyet, mely immáron 32 GB-ra hízott.

Úgy tűnik, hogy a processzor és az akkumulátor is megegyezik majd a tavalyi modellével, tehát nem kell félnünk, hogy a Series 4-es széria különösebben lassabb lenne az ideinél. Kiválóan látszik, hogy a vállalat ugyan kiadott egy új főverziószámot, de leginkább csak egy ráncfelvarrásról van szó, hiszen az Apple honlapján már nem is elérhető a Series 4. Na de mi van a másik delikvenssel?

A belépőszintű iPad természetesen sosem a hatalmas teljesítményével tarolt, hanem sokkal inkább az árazásával. A vállalat idén szakított a hagyományos 9,7″-es mérettel, és kicsit nagyobb, 10,2″-es kijelzővel látta el az iPad hetedik generációját, és eddig úgy tűnt, hogy hardveres szempontból az újítások listájának ezzel a végére is értünk. Már a Keynote-on is elmondták, hogy az új modell ugyanazt a processzort kapja majd mint az előző két generáció, és valószínű volt, hogy az aksi is marad a régi. Ami viszont a megjelenítővel együtt megnőtt, az a RAM, hiszen Troughton-Smith állítása szerint az új generáció a tavalyi 2 GB helyett már 3 GB memóriával rendelkezik.

A csekély hardveres fejlesztés mellett viszont az Apple ellátta az iPad-eket az új iPadOS-szel, mely segítené elmosni a határokat a laptopok és a tabletek között. Az ár továbbra is változatlan, ami talán a legfontosabb szempont, hiszen ezt a variánst az USA területén leginkább az oktatási intézményeknek szánják. Érdekesség, hogy a vállalat állítása szerint ez a modell kétszer gyorsabb lesz, azonban nem mindegy, hogy mihez képest. Több felhasználó félre is értette az állítást, ugyanis nem az előző generációhoz hasonlították az idei alap iPad-et, hanem az egyik legnagyobb számban eladott PC-hez, melynek kiléte sajnos pontosan nem lett megnevezve.

Ti használtok iPad-et? Nektek ki tudná váltani teljesértékűen a laptopotokat?

Forrás: AppleInsider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!