imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple Watch kerámia

Az Apple Watch Takarékos módja


Az Apple Watch akkumulátor kapacitása körülbelül 1,5-2 napra van kalibrálva, attól függően, hogy valaki mennyire intenzíven veszi igénybe az óra egyes funkcióit. De mi történik, h elfelejted feltölteni?

Általában az én tempóm mellett az Apple Watchcsom bőven kibír egy teljes napot, 20-30%-os töltöttséggel szoktam a töltőre rakni este, egy körülbelül fél órás edzés után. Az akkumulátor idő persze egyénenként változó, attól függően, hogy valaki napi több órát edz, ezzel pedig többet használja a pulzus mérést. Vagy éjszakánként töltés helyett az alvását monitorozza, esetleg maximális fényerőn használja az órát vagy sokat pötyörészi.

Egy hozzám haszonló átlagos felhasználónak akkor akadhat gondja a töltöttséggel, ha egy zúzós buli után elfelejti töltőre rakni. De mi történik ilyenkor? A Takarékos módnak köszönhetően az óra nem kapcsol, hanem átalakul: elveszíti okos jellegét. Ha 10% alá süllyed a szint, akkor az Apple Watch automatikusan megkérdezi, hogy szeretnénk-e Takarékós módra váltani. Ekkor a következő funkciókat veszítjük el:

  • nincs pulzus monitorozás
  • megszűnik a kapcsolat az Apple Watch és az iPhone közt
  • nem jön semmilyen értesítés, bejövő hívás
  • hozzáférhetetlenek lesznek az alkalmazások
  • az óra nem végez önálló számításokat, és nem gyűj adatokat
  • nem kapcsolódik Wi-Fi hálózathoz

Egy szóval, minden funkciót elveszítünk annak érdekében, hogy az óra kibírja a nap végét. Azaz majdnem mindegyiket, ugyanis a Takarékos mód lényege, hogy az időt továbbra is kijelzi, igaz Mickey egeret elfelejthetjük, helyette egy szolid felirat jelenik meg a képernyőn. Ezzel a maradék 10%-os töltöttség akár egy egész napra is elegendő marad.

A Takarékos módot nemcsak vészhelyzet esetén lehet alkalmazni, a felfele suhintva a Vezérlőközpontból is könnyedén elérhető. Koppints a százalék jelző ikonra, majd a Takarékos mód feliraton húzd el a csúszkát.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!