imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megjöttek az októberi Keynote meghívói

Kövesd velünk az eseményeket!

Apple Watch kerámia

Az Apple Watch Takarékos módja


Az Apple Watch akkumulátor kapacitása körülbelül 1,5-2 napra van kalibrálva, attól függően, hogy valaki mennyire intenzíven veszi igénybe az óra egyes funkcióit. De mi történik, h elfelejted feltölteni?

Általában az én tempóm mellett az Apple Watchcsom bőven kibír egy teljes napot, 20-30%-os töltöttséggel szoktam a töltőre rakni este, egy körülbelül fél órás edzés után. Az akkumulátor idő persze egyénenként változó, attól függően, hogy valaki napi több órát edz, ezzel pedig többet használja a pulzus mérést. Vagy éjszakánként töltés helyett az alvását monitorozza, esetleg maximális fényerőn használja az órát vagy sokat pötyörészi.

Egy hozzám haszonló átlagos felhasználónak akkor akadhat gondja a töltöttséggel, ha egy zúzós buli után elfelejti töltőre rakni. De mi történik ilyenkor? A Takarékos módnak köszönhetően az óra nem kapcsol, hanem átalakul: elveszíti okos jellegét. Ha 10% alá süllyed a szint, akkor az Apple Watch automatikusan megkérdezi, hogy szeretnénk-e Takarékós módra váltani. Ekkor a következő funkciókat veszítjük el:

  • nincs pulzus monitorozás
  • megszűnik a kapcsolat az Apple Watch és az iPhone közt
  • nem jön semmilyen értesítés, bejövő hívás
  • hozzáférhetetlenek lesznek az alkalmazások
  • az óra nem végez önálló számításokat, és nem gyűj adatokat
  • nem kapcsolódik Wi-Fi hálózathoz

Egy szóval, minden funkciót elveszítünk annak érdekében, hogy az óra kibírja a nap végét. Azaz majdnem mindegyiket, ugyanis a Takarékos mód lényege, hogy az időt továbbra is kijelzi, igaz Mickey egeret elfelejthetjük, helyette egy szolid felirat jelenik meg a képernyőn. Ezzel a maradék 10%-os töltöttség akár egy egész napra is elegendő marad.

A Takarékos módot nemcsak vészhelyzet esetén lehet alkalmazni, a felfele suhintva a Vezérlőközpontból is könnyedén elérhető. Koppints a százalék jelző ikonra, majd a Takarékos mód feliraton húzd el a csúszkát.

iPhone XS | Részletre is

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!