imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple Watch után digitális korona kerülne az iPhone-ra is?


A digitális korona egy hasznos és messzemenően funkcionális gomb az Apple Watch-on. Úgy tudunk navigálni, nagyítani és kattintani, hogy az apró kijelző közben szabadon marad. Na de hogy hasonló megoldás kerüljön a jövő iPhone-jaira és iPadjeire? Gondoljuk csak ezt át.

Mindig el szoktuk mondani, hogy a szabadalmak egy jelentős része az asztalfióknak készül, vagy épp azok ellen a szabadalmi trollok ellen/miatt, akik abból élnek, hogy más cégeken élősködnek. Most kifejezetten reménykedünk abban, hogy ez csak egy gondolatkísérlet volt az Apple részéről, mert nem sok értelmét látjuk annak, hogy digitális korona kerüljön bármelyik iOS-eszközre. Steve Jobs 2007-ben még büszkén jelentette be, hogy az iPhone lerázza magáról a fizikai billentyűzetet, és csupán egy gomb lesz az érintőképernyő alatt, minden mást az ujjainkkal vezérelhetünk. A pletyka szerint a jövőre érkező jubileumi, tízéves iPhone arra fog kísérletet tenni, hogy mindent a kijelzőbe integráljanak, a Touch ID-tól kezdve az előlapi kamerán át a mikrofonig mindent. Erre most tennének az oldalára még egy gombot?

digitalis-korona-patent

A 20150331508-as sorozatszámú szabadalmat még 2014-ben nyújtották be az Amerikai Szabadalmi Hivatalnak, ami most fogadta azt el. A digitális koronával elvileg szabályozhatnánk a hangerőt, lezárhatnánk a képernyőt, fényképezhetnénk, nagyíthatnánk stb. Ami mégis izgalmassá teszi a szabadalmat, az az, hogy felveti a káva megszüntetésének a lehetőségét, azaz az is beleolvadna az érintőképernyőbe. Emellett már eltörpül az, hogy a korona vízálló lenne. Csak aztán nehogy nekimenjen a Sony az Apple-nek, hogy ők már a CMD Z5-ös modellben kitalálták ezt! Lásd a telefon bal felső sarkát:

Sony_CMD_Z5_(2)-1

Lehet, hogy csak én gondolom azt, hogy felesleges volna digitális korona az iOS-eszközökre, mert elegendő a meglévő érintőképernyő, pláne ha kibővítik. Ti szeretnétek valami hasonlót iPadre, iPodra vagy iPhone-ra? Szavazzatok!

Források: Patently Apple via 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!