imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az AppStore 5 legdrágább alkalmazása


Megnyerted a lottót és alkalmazásokra szeretnéd elkölteni a nyereményed? Mutatunk pár appot, amikkel hamar eltapsolhatod a fölösleges milliókat.

Biztosan mindenki emlékszik még az I’m Rich nevezetű sikeralkalmazásra. Az app egyetlen célja az volt, hogy megvásárlásával bizonyítsd: mocskosul gazdag vagy. Mindössze egyetlen napig futott a mesterterv, mielőtt az Apple indoklás nélkül kivágta az App Store-ból. Ezalatt az idő alatt 8 ember csapott le a kíváló ajánlatra, igaz ketten később visszakérték a pénzüket. A fejlesztő, Armin Heinrich ettől függetlenül körülbelül 5600 dollárt zsebelt be az akcióval, ami akkori árfolyamon számolva is közel egymillió forintot jelentett.

Nos, a következő alkalmazások közül nem mindegyik lesz hasonlóan haszontalan, de azért akadnak erős kihívók.

tim_money-746x419@2x

iVIP Black

VIP bánásmód, luxus. Ezekkel a szavakkal hirdeti magát a világ első prémium lifestyle alkalmazása, vagy ahogy magukat nevezik: A Milliomosok Alkalmazása. Az elnevezést komolyan veszik, csak azok csatlakozhatnak az iVIP klubba, akik igazolni tudják: legalább egymillió font (~ 360 millió forint) haver a bankszámlájukon. Számunkra mégis mi az a vacak 1000 euro (~ 300 ezer forint) amibe ez az alkalmazás kerül? Nyilván semmi, főleg ahhoz a szolgáltatáshoz képest amit cserébe kapnak (nem).

A VIP klub tagjai olyan előnyökben részesülnek, amiről egy földi halandó csak álmodhat. Random ajándékok, magánrepülők, saját stylist, komornyik, személyi edzők, exkluzív hotelek és éttermek? Az alkalmazás használói úgy böngészhetnek a felsorolt kínálatban, mint más a Tesco webshopjában. Na persze nem ingyen, a leírásban gondosan elrejtett üzenet figyelmezteti az olcsójánosokat: a szolgáltatások igénybevételért továbbra is fizetni kell.

Utoljára akkor éreztem ekkora csalódást, amikor kisgyerekként megtudtam, hogy a hotelszobák minibárjait nem jófejségből rakják tele csokival…

ivip

De akkor mégis milyen pluszt ad az app? Hát lényegében semmit, de ennek ellenkezőjéről azért megpróbálnak meggyőzni a készítők. Állításuk szerint a gondosan kiválasztott, kizárólag az élvonalhoz tartozó partnereikkel külön tárgyalások során találták ki, milyen privilégiumok járjanak az iVIP tagoknak. Az extra-speciál márkák és szolgáltatások között között szerepel többek közt a Gordon Ramsay nevével fémjelzett étteremlánc, a Virgin Limited Edition, és a Firmdale Hotelek. Utóbbi kettőről fogalmam sincs, hogy micsodák, de biztosan azok extra-full-luxu$ cuccok.

A listát egyébként – szavaikkal élve – folyamatosan frissítik, bővítik, fejlesztik, és finomítják, mi több még a klubtagok is javasolhatnak partnereket. Már csak azt nem tudom, hogy akkor miért 2014-ben májusában frissült utoljára, az egyébként ormótlanul ronda alkalmazás…

LogMeIn Ignition

Kishazánknak is sikerült képviseltetnie magát ezen a megtisztelő listán. A LogMeIn-t ugyanis 2003-ban Budapesten alapították, igaz azóta már Amerikába vándorolt át a cég székhelye. És nem csak emiatt számít kuriózumnak a listán, hanem azért is, mert nem valami kamu terméket próbálnak rásózni a pénzüket elkölteni képtelen gazdagokra.

logmein

Termékeik elsősorban a távoli elérésben értek el úttörő sikereket. Az Ignition is ennek a szolgáltatásnak volt az egyik kliensalkalmazása. Mostanra viszont más módszereket használ a cég, így udvariasságból még kiadtak egy utolsó, nagy frissítést a meglévő felhasználóknak, majd felnyomták az árcímkét a maximumra, hogy további felhasználók már ne az elévült alkalmazást használják.

Az ár tehát ez esetben nem valami őrült ötlet miatt van az egekben. A jelenleg használt kliens alkalmazás például ingyenes, igaz csak LogMeIn Pro Accounttal használható.

Cyber Tuner

Hülyeségnek tűnhet, de nem az: professzionális zongorahangoló alkalmazás. Gimnazista koromban egyik kedvenc időtöltésünk volt, hogy énekórák előtt négykezes boci-boci tarka concertokat tartottunk az iskola féltett Steinway versenyzongoráján. Aztán egyszer rajtakaptak minket és finoman jelezték: ha sokat gyökérkedünk a zongorán akkor az bizony elhangolódik. Ez esetben pedig szakembert kell hívni, aki nem kevés pénzért fogja nekünk újrahangolni. Mondanom sem kell, hamar alább hagytak zenei ambícióim.

IMG_2937

A zongorahangolás ugyanis sokkal komolyabb szakma mint gondolnánk. Évekig kell tanulni, mire valakiből mester lehet, és az se árt ha az ember abszolút hallással születik. Éppen emiatt műszeres oldalról is magasfokú precizitásra van szükség. A Cyber Tuner alkotója szintén szakmabeli, állítása szerint több mint 3 évig dolgozott mire elkészült az app. Az alapos tesztelési fázisban további szakemberek bevonásával fejlesztették tökélyre az alkalmazást, ami a mai napig rendszeres frissül.

A kommentek alapján sikerült is, szinte csak pozitív visszajelzést kapott a fejlesztő. Gyakorlott és tanuló zongoratechnikusok egy emberként magasztalják az egekbe az alkalmazás, állítva nincs ennél jobb a piacon. Nyilván nem túl széles a célközönség, de úgy tűnik, számukra simán megéri az 1000 dolláros árát.

app.Cash

Nagy rejtély ez az app, és ennek feloldásában a fejlesztő sem segít. A kötőszavakat is beleszámolva, mindössze 6, azaz hat darab angol szóval indokolják, miért költs el az alkalmazásukra 300 ezer forintot:

Stílusos pénztárrendszer minden célra.

Köszi szépen, máris kedvet kaptam!

app.cash
Valóban nagyon stílusos.

DDS GP Yes!

Szintén egy professzionális rétegalkalmazás, ezúttal a fogorvosokat, fogtechnikusokat megcélozva. Az érthetetlen névadáson túl, a DDS GB Yes! valóban hasznosnak ígérkezik. Elsődleges célja, hogy a fogorvosok érthető és látványos formában tudják prezentálni a páciensek számára a rájuk váró kezelés menetét. Ezáltal a betegek jobban megérthetik helyzetüket, így tudatos, és jó egészségügyi döntéseket tudnak majd hozni. Ezt segítendő, 37 angol nyelvű videóanyag vezeti rá az orvosokat, hogyan érdemes tálalni az egyes kezelési módokat a páciensek számára.

Lehet, hogy összedobok rá a körzeti fogorvosomnak, ez az app úgyis csak feleannyiba kerül mint a többi…

df

Végére is érkeztünk a listának. Érdekes, hogy mindössze 4 alkalmazás volt, ami 1000 eurót kóstált, én előzetesen sokkal többre számítottam. Meglepő, hogy a kutakodás során találtam olyan alkalmazásokat is, amik egykor a maximális 1000 dollárba fájtak, mára viszont ingyenesen letölthetőek. Ilyen például a jogi szakvizsgára felkészítő Barmax, és az Agro is. Nem lennék azok helyében, akik egykor megvették ezeket 300 ezerért, majd később ingyenesként köszönt vissza rájuk az App Store-ból.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!