imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az ARKit akár még a filmkészítésben is hasznos lehet


Minél tovább dolgoznak a fejlesztők az ARKittel, annál meggyőzőbb bizonyítékok születnek arról, hogy valóban jelentős újdonságot mutatott be az Apple az idei WWDC-n. Itt egy újabb igazán meggyőző videó!

Ezúttal Duncan Walker, egy független játékfejlesztő mutatta meg, hogy a virtuális fidget spinneren túl is van értelme az Apple legújabb fejlesztésének. Fogta az ARKitet és az Unity-t, és a kettőt összegyúrta egy ütős filmes kísérletté. A videóban robotkatonák sétálgatnak az utcán, hús-vér emberek között, olyan természetességgel, mintha legalább 2217-et írnánk.

Számomra egészen lenyűgöző, mennyire természetesen néznek ki a droidok, alig-alig lógnak ki a felvételből, még úgy sem, hogy egy kicsit remegő, kézikamerás felvételről van szó. Nyilván nem tökéletes a végeredmény, a fényeken és a mozgáson itt-ott picit elcsúszik a dolog, na meg persze a felvétel is ügyesen lett megvágva, de nem is ez a lényeg. Az itt látható végeredményt nem egy profi, hollywoodi filmes stáb CGI-ozta oda hónapok alatt, hanem egy független fejlesztő pár nap alatt, egy alig két hónapja bemutatott eszközzel.

Duncan először az iPhone 7-esével felvette a még robotok nélküli anyagot, majd a Unity segítségével elkészítette a karaktereket és megrendezte a jelenteket, és az ARKit plugin pedig szépen összeolvasztotta a modelleket és a felvételeket a videóban is látható hatásfokkal. Meggyőző.

Amennyire nem érdekelt a WWDC-n az ARKit, annyira felcsigáztak vele az elmúlt majd két hónapban a fejlesztők, akiket láthatóan sokkal jobban lázba hozott a bejelentés, mint engem. Az utóbbi időben úgy tűnik, hogy szintet léptek a próbálkozások, már nem csak egy-egy tárgyon, hanem komplett ide-oda mozgó „karakterrendszereken”, mozgóképeken is kísérleteznek a fejlesztők. Legutóbb például egy a-ha klippet láthattunk újraéledni, ami kiválóan demonstrálta, mire képes pár nap munka az ARKittel megfelelő kezekben.

A látottak alapján nem lennék nagyon meglepve, ha az ARKit pár év további fejlesztés után megtalálna az útját a kisebb-nagyobb filmstúdiókba is.

Forrás: TNW

Ha szeptembertől te is szeretnéd majd próbálgatni az Apple legújabb fejlesztését, elkélhet majd hozzá egy izmosabb hardver. Az iPhone 7 Plus például biztosan megfelelő lesz, főleg, hogy most még akciós is.

MacBook Pro és iMac most 3 év jótállással!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!