imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az eddigi legjobb iPhone 8 dummy videó


A TigerMobiles és az Onleaks csapata összefogott, hogy együtt elkészítsék az eddigi legjobb iPhone 8-ről készült videót. Ennél jobban egyelőre semmi nem hasonlít a szeptemberben várható termékre.

Természetes, hogy minél jobban közelítünk a szeptemberi bemutatóhoz, annál inkább kezd felpörögni a sajtó az iPhone 8 kapcsán. A mostani helyzet annyiban kicsit speciálisabb, hogy bár elég sok információ kiszivárgott már az új zászlóshajóról, alkatrészek viszont nem nagyon. Lehet, hogy a frissen alakult ex-NSA és FBI tagokból toborozott biztonsági csapat már el is kezdte levadászni a enyvesebb kezű alkalmazottakat. Viszont emiatt vizuálisan nehezebb is elképzelni, mire számíthatunk.

Épp ezért jönnek jól az olyan videók, mint amilyen a mai is, mert így egy kicsit könnyebb elképzelni mindazt, amit alapvetően csak szöveges formában olvashatnánk. Az alany ezúttal is egy dummy, amit jellemzően a kiegészítőgyártók szoktak legyártani maguknak, hogy már a megjelenés előtt elkészíthessék a megfelelő tokokat, védőfóliákat és egyéb eszközöket, és így a start után egyből el is áraszthatják velük a piacot. Nyilván ezek közül is van jobb és rosszabb minőségű, a mostani az előbbi kategóriába tartozik.

A videóban látható készülék CNC eljárással készült, azon 3D CAD tervek alapján, amelyek egyenesen az iPhone-t gyártó üzemből szivárogtak ki. Ettől függetlenül vegyétek figyelembe, hogy néhány részlet megváltozhat a hivatalos megjelenésre – írták a videó készítői.

Érdemes a videót HD minőségben nézni, hogy minden kis részletet pontosan szemügyre vehessünk. Láthatjuk a tiszta üveg hátlapot és a kiálló, vertikális duplakamerát. Ami a fizikai méreteket illeti, ez a dummy pont az iPhone 7 és a 7 Plus között helyezkedik el a 143.50 x 71.03 x 7.46 milliméteres adottságaival, de mindkettőnél vastagabb picivel (i7 = 138.3 x 67.1 x 7.1 mm; i7 Plus = 158.2 x 77.9 x 7.3 mm). A jóformán teljesen káva nélküli előlapon nincs Home gomb.

Ha már itt tartunk, mindenképpen említsük meg, hogy a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó technológiáját most már élőben is megnézhetjük, ugyanis a Vivo és a Qualcomm közösen bemutatott egy működő okostelefon prototípust, ami a Qualcomm ultrahangos megoldásával ismeri fel gazdáját. Az eljárás előnye azon felül, hogy a kijelző alá ültethető, az az, hogy kevésbé érzékeny az ujjbegyünk „tisztaságára”: lehet vizes, koszos, poros, zsíros, elvileg mindenhogy sikeres az azonosítás. Még víz alatt is!

Viszont egyelőre elég lassúcska, na meg veszett drága is, így bár lehetséges lenne megoldani, hogy a teljes képernyő egyben érzékelő is legyen, egyelőre csak kisebb területre korlátozták az azonosítást. A nagy kérdés, hogy az Apple megoldása milyen lesz, ha lesz egyáltalán. Az az opció elég valószínűtlen, hogy a nagy jogi herce-hurca közben a Qualcomm-hoz forduljanak technológiáért (bár mondjuk, a Samsung is szállított alkatrészeket Cupertinónak, miközben épp egymást anyázták a bíróságon).

Én most legvalószínűbbnek azt tartom, hogy egyelőre csak a bekapcsológombba fogják tudni integrálni a biometrikus azonosítást. Handrás viszont ennél optimistább, szerinte az Apple már régebb óta dolgozik a technológián, mint a Qualcomm, így azon felül, hogy saját megoldással jönnek elő, feltehetőleg gyorsabbal is. Így legyen!

Forrás: OnLeaks és TigerMobile, valamint Macrumors és 9to5mac

Az iPhone 8 megjelenéséig őszig várni kell. Ha neked már most elkélne egy új telefon, szerencséd van, akad egy csomó kedvezményes árú modellünk, még az iPhone 7-ek közül is. Nézz szét a webshopban!

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!