imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Az eddigi legszebb iPhone SE koncepció, ami nem is az


Sexy, elegáns, és semmi sem fog belőle megvalósulni. De azért érdemes beszélni róla, több okból is. Megnézni a friss kétperces videót pedig minden rajongónak kötelező! Éljen az iPhone SE Pro!

Kezdhetném azzal, hogy az iPhone SE 2-ről egyre több hírt hallunk, de igazából ez már közel három éve kisebb-nagyobb ingadozásokkal így van. Most éppen azt reméljük, hogy 2020 elején jöhet az itthon és a többi fejlődő régióban is rendkívül népszerű zseboroszlán utódja.

Természetesen ez az egyik leggyakoribb téma a koncepció gyárosok körében, és már láttunk belőle számos változatot. Ez most szerintem különösen jól sikerült, és több gondolatot ébresztett bennem. Nézd meg előbb te is a ConceptiPhone-on most megjelent remekművet, olvasd el az én véleményem, majd add hozzá a tied is:

Az SE nem ez

Amit ebben látunk, az semmiben sem tükrözi az eredeti termék lényegét. Az SE kvintesszenciája az volt, hogy az Apple beletette a legmodernebb belsőt egy korábbi külsőbe, amiből még sok volt készleten. Ezzel pedig úgy született meg egy erős gép, hogy mindent tudott, és mégis olcsóbb volt, mint a 6s. Nem annyira olcsó, mint a mai fejekben gondoljuk (annyira sokan gondolnak ma már olcsó termékként rá), de fantasztikus ár-érték arányú.

Ezt egy az egyben most nem lehetne végigvinni. Kizárt dolog, hogy mindhárom kamerát megkapja egy jóárasított darab, amikor már az XS esetében is a kevesebb kameraszám jelölte az alacsonyabb árazást, és ez idén is marad.

Azt is felejtsük el, hogy egy mostani készülék aksiját, ami modern komplex appokat visz reccsenés nélkül, képesek lennének beletenni egy 5s vázába (amit át is kéne több helyen alakítani, megint fejlesztés). 6 órás üzemidő? Senkinek se kéne.

És egyébként is, ahogy már írtam, az SE nem a fejlesztésekről szól. Ha jön a télen, 90%-ig biztos vagyok benne, hogy az iPhone 8 vázában jön majd, továbbra is Touch ID-vel, akár A13-as processzorral is, de csak egy kamerával. Semmi nagyratörés, csak egy a mostani trendnél kisebb, megbízható, szuper telefon.

Akkor miért is fogott meg ennyire ez a videó? Mert azt gondolom, hogy 99%-ban ennek KÉNE lennie a 2020-as iPhone Prónak! Az első iPhone-nak, ami tényleg Pro lehetne!

A jövő Pro iPhone-ja

Azt már többen rebesgetik, hogy a tizedik jubileumi iPhone (később ikonikusnak számító) designja változni fog. Sokan mondtak róla rosszat, és az előző mondatomra is jönnek majd kommentek, de az tény: Johny Ive talán utolsó nagy dobását gyakorlatilag a teljes mobilpiac etalonként kezeli immáron közel három éve.

Ive nincs, az új menedzsment kicsit biztonsági játékos, akkor meg miért nem húzhatnának meg egy olyan nagyobb változtatást, ami amúgy már egyszer bejött? A videón látható lapos perem ugyanis nagyjából ugyanaz, amit az új iPad szériák esetében bevezettek. Pont, amit az iPhone SE is kapott.

Persze manapság már nagyobb méret kéne, legalább a mostani XS-é. És valószínűleg kellemetlenebb lenne egy ekkora élesebb szélű telefont zsebben tartani. Vagy akár kézben is érezhető lenne a hátránya. De milyen jól nézne ki!

Az iPad Pro vonalon maradva pedig megkaphatná az USB-C csatlakozót a kétoldali töltés mellé. És ezzel végre jó szívvel rakhatja rá végre bárki az elmúlt egy évben az Apple csoport által legjobban elcsépelt jelzőt, a Prót!

Két részlet van, ami a leginkább tetszik, és szerintem az olvasótáborunk közül is sokaknak fog. Az egyik, hogy a három kamerát a fekete háttérbe milyen diszkréten helyezi el. Kicsit gyanúsak a méretek, szerintem nagyobb lenne, de így renderben gyönyörű. Arra a fekete-piros mute gombra pedig nincs jobb kifejezés, mint a sexy!

Mennyire tudnál rajongani egy ilyen iPhone Pro telefonért? Mit hagytam ki az álom forgatóknyvből? Ha SE, akkor milyennek képzeled? Írd meg nekünk itt a hozzászólások között, vagy chaten a holnapi közvetítésben, ahol a csendesebb időszakokban szívesen beszélgetünk majd erről is. Sört/bort/üdítőt behűteni!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!