imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az eddiginél sokkal okosabb Siri érkezhet


Mához két hétre az Apple szokásos prezentációjával elindul a WWDC, vagyis az éves fejlesztői konferencia. Az utóbbi pár hét hírei alapján a legfontosabb újdonságok a Sirit érinthetik, ami talán története legnagyobb frissítését kapja.

Az Apple a tavalyi év során vásárolta fel a beszédfeldolgozással foglalkozó brit startupot, a VocalIQ-t. A Business Insider értesülései szerint nagyjából mostnara érhetett be ennek a gyümölcse, és hamarosan megjelenhetnek a VocalIQ fejlesztései a Siriben, melynek köszönhetően az Apple digitális asszisztense „felmossa a konkurenciával a padlót”.

A brit cég legnagyobb eredményeit a természetes nyelv felismerése és a gépi tanulás terén érte el, az Apple pedig azelőtt felvásárolta őket, hogy a termékük megjelenhetett volna a piacon. Ez egyébként nem újdonság Cupertino részéről, hiszen a Siri is eredetileg egy külső fejlesztésű alkalmazás volt. A VocalIQ felvásárlása után a cég alkalmazottait továbbra is hagyták Cambridge-ben dolgozni, innen integrálják a fejlesztéseiket az Apple rendszerébe.

hey-siri-ios-9

Melyek a Business Insider szerint elég meggyőzőek. A VocalIQ már tesztelte a saját termékét a Siri, a Google Now és a Cortana ellen, ez alapján 90%-os pontosságot értek el ott, ahol a másik három digitális asszisztens mindössze 20% körüli eredményt teljesített. A források azt is elmondták a lapnak, hogy a VocalIQ mesterséges intelligenciája tanítható, így különböző egyszerűbb feladatok elvégzésére is alkalmassá tehető.

Elég sok mostanában a Sirivel kapcsolatos hír. Nagyjából biztosra vehető, hogy az asszisztens a WWDC-n a Maceken is bemutatkozik, vagyis a várhatóan ősszel érkező következő OS X verzió szerves részét képzi majd. És persze nem szabad elfeledkezni a régóta várt SDK-ról sem, mellyel a külső fejlesztők használhatnák a Siri képességeit. Emellett az utóbbi hetekben az is felmerült, hogy egy különálló otthoni készüléket is kaphat, az Amazon-féle Echóhoz, illetve a hamarosan érkező Google Home-oz hasonlóan.

Ezzel kapcsolatban jelenleg még elég sok a találgatás. Egyesek úgy vélik, hogy ez nem feltétlenül egy otthoni „Siri-doboz” lesz, hanem a szolgáltatásait a következő generációs Apple TV kaphatja meg. Egészen friss hír a CNET részéről az, hogy a készülék egy kamerát is kaphat, ami egy arcfelismerő szoftver segítségével be tudja majd azonosítani, hogy éppen ki beszél hozzá. Ők idén év végére vagy 2017-re várják ezt az eszközt, bár hozzáteszik, hogy az Apple akár törölheti is a projektet.

Források: Business Insider via iMore, 9to5Mac.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!