imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az egekbe szökhet az iPhone 8 ára


Akár több, mint 400 000 forintba is kerülhet idén az Apple csúcskészüléke, ennyi pénzt kell kicsengetnie annak, aki a szeptemberben megjelenő három új modellből a legjobbat szeretné majd megvásárolni. Az egyik legmegbízhatóbb Apple-lel foglalkozó blogger és podcaster ismételten árakat jósolt, állítását pedig logikus érvekkel alá is támasztotta. Nézzük mire számíthatunk idén szeptemberben!

Mikor már kezdtünk minden hitelesnek tűnő információt biztosra venni az idei iPhone-okkal kapcsolatban, akkor új hírek kezdtek el kiszivárogni arról, hogy az Apple a tervezett fejlesztésekből mit kénytelen kihagyni idén a három új iPhone modellből. Ha már három új iPhone, akkor fontos megjegyezni, hogy ez döntő szerepet játszhat az idei iPhone-ok árazásában.

John Gruber blogbejegyzése szerint a problémát az OLED panelek okozzák, melyekből vélhetően nem tud elég gyorsan megfelelő mennyiséget leszállítani a Samsung az Apple számára, ezért kerülhet csak az iPhone 8-ba idén ilyen kijelző, de még ez is kevésnek bizonyulhat a kritikus tömeg kiszolgálására. Ezért Gruber elképzelése szerint az Apple nemes egyszerűséggel magasabb áron dobja majd piacra az iPhone 8-at, ezzel kompenzálva pénzügyileg a gyártási gondokból fakadó készlethiányt.

Az 1500 dolláros kezdőár túl magas. Szerintem az 1200 dollár a legvalószínűbb, míg a high-end modellek 1300-1400 dollár körül mozoghatnak végül.

Ha kicsit visszalapozunk korábbi hírekre, akkor azt találjuk, hogy valóban akadtak olyan jelentések, melyekben az állt, hogy az Apple később adja majd ki az iPhone 8-at a megszokott szeptemberi megjelenésnél, gyártási gondok felmerülése miatt. Gruber hosszasan levezette, hogy az Apple egyszerűen nem teheti meg, hogy kevesebb telefont adjon el és ezzel bevételtől essen el az előző évekhez képest, ezért pedig úgy saccolja, hogy az iPhone 7s és 7s Plus körülbelül azonos árcédulát kap majd, mint a tavaly megjelent 7-es széria (nettó 650-1000 dollár), míg az iPhone 8 nettó 1200 dollárról indulhat, a high-end modell pedig 1400 dollárnál állhat meg.

Gyors osztást-szorzást követően ez pedig azt jelentené, hogy itthon bruttó áron 400 000 forint fölé kúszhat a jubileumi iPhone ára. Ez elsőre brutálisan soknak tűnhet és jogosan merülhet fel a kérdés mindenkiben, ki venne ilyet, miközben a Samsung palettáján jóval olcsóbb a már jelenleg is kapható Galaxy S8+. Némiképp árnyalhatná a képet, ha a Samsung időközben piacra dobná az új Note szériát hasonló árazással. Az Apple ügyesen kimatekozta: kevesebb iPhone 8, ugyanannyi bevétel. Kérdés, hogy idén sikerül-e megdönteni az iPhone 6 csúcseladásait.

Forrás: Business Insider

Ha minden részletes információt tudni szeretnél az idén megjelenő iPhone-okkal kapcsolatban, akkor böngészd át az iPhone 8-cal kapcsolatos híreinket. Az árakkal kapcsolatos rémhíreket enyhítendő az iSTYLE-ban kedvezményes áron juthatsz hozzá az iPhone 7 modellekhez, ha iPhone vásárláson gondolkozol akkor itt a remek lehetőség, hogy újra cserélned régi telefonodat.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!