imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az egész Szilícium-völgy nekiment Trumpnak


Ritkán látott egységet hozott Trump tegnapi intézkedése a techóriások között, akik egy emberként álltak ki a párizsi klímaegyezmény mellett. Tim Cook, Elon Musk és Mark Zuckerberg egymás kezébe adogatta a mikrofont, és olvasott be az amerikai elnöknek.

Ha a modern techóriások értékrendjének három főelvét kellene meghatároznom, az etnikai diverzitás és az esélyegyenlőség mellett biztosan kiemelten megemlíteném a környezettudatosságot is. Persze nyilván ezek részei a marketingnek, mindannyian tudjuk, hogy míg az amerikai részleg, amire ugyebár a figyelem nagy része irányul csili-vili, addig a kínai partnercégek már finom szólva se figyelnek ennyire a hangzatos értékekre. Ettől függetlenül azért nem véletlen, hogy az Apple már hosszú évek óta toplistás a legzöldebb vállalatok között: tényleg odafigyelnek rá, hogy a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyják maguk után.

Éppen ezért nem túl meglepő, hogy az Apple nem díjazta különösebben az amerikai elnök Donald Trump azon bejelentését, hogy az USA kilép a párizsi klímaegyezményből. A szóban forgó megállapodás leglényegesebb eleme, hogy az aláírók megfogadták, igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a Föld légkörének melegedésének mértékét 2 Celsius-fok alatt tartsák az iparosodás előtti szinthez képest. A csatlakozó országok (köztük Magyarország is) valamennyienen ígéretet tettek ennek a globális jónak a megvalósulása érdekében. Az Egyesült Államok részéről ez az volt, hogy 27%-kal csökkenti majd az üvegház hatású gázok kibocsátását.

Az akkori aláíró a korábbi elnök, Barack Obama volt. Azóta viszont Donald Trump került hatalomra, aki nagyon úgy tűnik, nem hisz a globális felmelegedésben, és csak fölösleges önszívatásnak látja a korlátozásokat. Ennek megfelelően fogta magát és tegnap bejelentette az Egyesült Államok kilépését az egyezményből. Erre persze rögtön elkezdte kapni az ívet, nem csak nemzetközi politikai szinten, hanem a techcégek vezetőitől is.

A cunamit Elon Musk, a Tesla és a Space X vezetője indította, aki Twitteren ment neki Trump döntésének. A helyzet pikantériája, hogy Musk korábban tagja volt az elnöki tanácsadói testületnek, erről a pozíciójáról viszont az elnök döntése miatt azonnal lemondott. A buliba azóta Mark Zuckerberg is beszállt a Facebook éléről, valamint Sundar Pichai a Google-től, és persze Tim Cook sem maradhatott ki.

Az Apple vezérigazgatója tegnap egy pátoszos hangvételű levelet írt az alkalmazottaknak, megerősítve őket arról, hogy az Apple továbbra is elkötelezett a globális felmelegedés megfékezésének ügyében.

Kedves Csapat,

Tudom, hogy velem együtt sokan csalódottak vagytok a Fehér Ház azon döntésével, hogy az Egyesült Államok elhagyja a párizsi klímaegyezményt. Kedden beszéltem az elnökkel, megpróbáltam meggyőzni arról, hogy az USA maradjon a megállapodás tagja. Sajnos ez nem volt elég.

A klímaváltozás valós, mi pedig osztozunk a felelősségen, hogy küzdjünk ellene. Meg szeretnélek erősíteni titeket afelől, hogy a mai nap fejleményei nem lesznek hatással az Apple azon törekvéseire, hogy megvédjük a környezetünket. Szinte az összes tevékenységünkhöz megújuló energiaforrásokat használunk, amivel azt gondoljuk, hogy egyszerre jó a bolygónak, valamint egy kiváló üzleti döntés is.

Továbbra is dolgozni fogunk azon ambíciózus terveinken, hogy egy körkörösen rendszerben mozgó, újrahasznosításra alapuló ellátási láncot építsünk ki, valamint, hogy megállítsuk az új nyersanyagok bányászását. Természetesen a beszállítóinkkal is azon fogunk dolgozni, hogy segítsük őket abban, hogy a tevékenységeiket a lehető legnagyobb arányban tiszta energiával tudják végezni. Na meg persze magunkkal is folyamatosan versenyzünk, hogy még többet tegyünk az ügy érdekében. Figyelembe véve a saját példánkat, és azt a számtalan másik céget szerte a világban, akik hozzánk hasonlóan cselekednek, azt gondolom, van okunk optimistának lenne a bolygónk jövőjével kapcsolatban.

A célunk mindig is az volt, hogy jobb állapotban hagyjuk magunk után a Földet, mint ahogy megkaptuk. Ez ügyben pedig soha nem fogunk meghátrálni, hiszen a következő generációk jövője tőlünk is függ.

A munkátok ugyanolyan fontos ma is, mint bármikor korábban. Köszönöm az elkötelezettségeteket azért, hogy minden egyes nap egy kis változást érjünk el.

Üdvözlettel,
Tim

Jó látni, hogy az Apple nem azért zöld, mert muszáj neki, hanem mert felelősnek érzi magát a bolygó jövőjével kapcsolatban. Ez pedig fontos különbség.

Forrás: Macrumors

Az Apple minden évben megrendezi a WWDC fejlesztői konferenciáját. Hagyományosan itt szokták bemutatni a legújabb iOS illetve macOS rendszereket, de sok más újdonságot is először láthatunk. Ahogy azt a korábbi években megszokhattátok, június 5-én, hétfőn 18:45-től mi is élőben közvetítjük a WWDC 2017 nyitóelőadását! Csatlakozzatok hozzánk!

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!