imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az egész világot ellepték az iPhone-nal készült fotók


Tegnap adtunk hírt róla, hogy az Apple új reklámkampányba kezdett, amiben a világ minden pontjáról iPhone 6-tal készült képeket gyűjtöttek össze, hogy ezzel is a telefon kiváló fotós képességeire hívják fel a figyelmet – egyébként talán nem véletlen az egybeesés a konkurencia vasárnapi bemutatójával.

Ezidáig csak az Apple weboldalán láthattunk egy 60 képből álló galériát, amiből mi is kiválogattuk a 10 kedvencünket. A képek mellett természetesen szerepel a fotós neve, a helyszín ahol a kép készült, illetve rövid tippeket olvashatunk a fotózás rejtelmeiről, valamint megnézhetjük, milyen alkalmazásokat és egyéb kiegészítőket használt az alkotó. Az Apple egyébként egy külön App Store-oldalt is szentelt a kampánynak.

Most a fotók szó szerint elkezdték ellepni és meghódítani a világot, ugyanis a kampány a kijelzőkről utcai reklámtáblákra, épületeken található hatalmas reklámhálókra és magazinok oldalaira költözött. Az ötlet egyik szépsége, hogy direkt a kampány céljaiból készült fotók helyett az Apple tényleg a felhasználók képeiből válogatott, akik így szerencsés esetben maguk is találkozhatnak a képük akár több száz négyzetméteres kiadásával. Az Apple elárulta, hogy a kampány végül összesen 77 fotót fog tartalmazni, amit 24 ország 70 városában helyeznek el a különböző reklámfelületeken. A képek mindegyike iPhone 6-tal vagy iPhone 6 Plusszal készült, és a gyári Kamera appon kívül a leggyakrabban az Instagram, a Snapseed és a VSCO Cam volt a fotósok segítségére a szerkesztés során.


Az emberek persze elkezdték a különböző közösségi hálózatokba feltölteni a felfedezett képeket, ezekkel illusztráljuk a cikket is, illetve az egyik kép készítője listát kezdett írni az „észlelésekről.” Ebből kiderül, hogy az Egyesült Államokon kívül a képek megjelentek már Kanadában, Mexikóban, Kolumbiában, Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Olaszországban, Kínában, Hongkongban, Japánban, Dél-Koreában, Malajziában, Indiában és az Egyesült Arab Emírségekben is.

Ha esetleg te is belefutsz egy újsághirdetésbe, óriásplakátba, vagy épülethálóba, fotózd le, és oszd meg velünk a hozzászólásokban! Íme néhány további kép:

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!