imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Egyesült Királyságban is elindult az Apple Pay


Az eredeti megjelenése után 9 hónappal Európában is elrajtolt az Apple érintés nélküli fizetési rendszere, az Apple Pay. A szolgáltatás egyelőre csak az Egyesült Királyságban érhető el 7 bank kártyáival és több mint 250 ezer kiskereskedelmi egységben.

A hír nem jelent nagy meglepetést, hiszen a WWDC-n az Apple hivatalosan is bejelentette hogy júliustól bevezetik a rendszert. A brit felhasználók VISA, MasterCard vagy American Express bankkártyájukat regisztrálhatják a szolgáltatásba, amennyiben az első körben részt vevő hét nagyobb pénzintézet ügyfelei. Ezek az alábbiak: American Express, MBNA, Nationwide, NatWest, Royal Bank of Scotland, Santander, Ulster Bank. Az Apple angol oldalán azt is láthatjuk, hogy a közeljövőben a lista még hét bankkal bővül (Bank of Scotland, First Direct, Halifax, HSBC, Lloyds Bank, M&S Bank és TSB).

Apple Pay UK

Az Apple Pay hitel- és betéti kártyákkal is működik mától az országban, az Egyesült Államokkal ellentétben azonban van egy limit, ameddig ilyen módon fizethetünk. Ez jelenleg 20 font (nagyjából 8800 Ft), ami a hírek szerint ősszel 30 fontra emelkedik. Jennifer Bailey, az Apple fizetési megoldásokért felelős alelnöke azt mondta, hogy a 20 fontos korlátozás a POS-terminálok szoftverének is köszönhető, de valószínűleg az érintés nélküli fizetésekre vonatkozó szabályozások is közbeszólnak Európában – hiába kell mindenképp azonosítanunk magunkat az ujjlenyomatunkkal.

A 250 ezer elfogadóhely között olyan nagyobb láncok üzletei vannak, mint például a Lidl, Marks & Spencer, McDonald’s, Costa, Subway, Spar, Pret, Starbucks, de a londoni tömegközlekedésben is használhatjuk az Apple Pay-t. A megoldás egyes webáruházak alkalmazásaiban is használható fizetésre, ilyenek többek között a Topshop, Zara, Topman és az Etsy, no meg természetesen az Apple saját Apple Store-ja. Az elfogadóhelyek és a támogatott bankok listája természetesen folyamatosan bővül majd a jövőben. Ha Angliában élsz, és fizetnél az iPhone 6 vagy iPhone 6 Plus telefonoddal, illetve az Apple Watch-oddal, az alábbi logók valamelyikét kell keresned:

Apple Pay logók

Az mindenképp jó jel, hogy végre az Egyesült Államokon kívül is elrajtolt az Apple Pay, a további terjeszkedésről azonban egyelőre semmiféle konkrétumot nem lehet tudni. Egyes pletykák szerint a következő célpont Kanada lehet ősszel, de Kínáról is többször lehetett hallani az elmúlt hónapokban. Sajnos úgy tűnik, hogy Magyarországon még meglehetősen sokat kell várnunk majd az Apple Pay elrajtolására.

Források: The Verge, AppleInsider, 9to5Mac, Apple. Borítókép: Apple.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!