imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az egyik beszállító elszólta magát az iPhone 8-ról


Mondjuk semmi olyan újdonságot nem tudtunk meg, amire eddig nem számíthattunk, viszont két fontos funkció most már biztosra vehető. Ha meg akarsz majd lepődni szeptemberben, és nem követted eddig a jósok szavait, most ne olvass tovább.

Az Apple egy ideje egyre jobban kacsingat India felé, igyekeznek minél nagyobb piaci részesedést szerezni a milliárdos lakossággal rendelkező országban. Ehhez persze az árakat is lejjebb kellett faragniuk, tekintve, hogy meglehetősen magas a szegénység a régióban. Ennek érdekében május közepe táján elindítottak egy összeszerelő üzemet Indiában, ahol elsősorban a kiváló ár/érték arányú, viszonylag olcsó iPhone SE gyártásába fogtak. A vállalat, akire a feladatot bízták a Pegatron egyik kisebb riválisa, a Wistron.

Érdekességképpen azért említsük meg, hogy Indiában állítólag egy iPhone 6s árából a következő szolgáltatások közül választhatsz magadnak (via HVG):

  • 4 év villany- és vízszámla,
  • 4 év kábeles internet-hozzáférés,
  • 4 évig tartó mobiltelefon-előfizetés,
  • 1 évre elég üzemanyag,
  • 1 évre elég élelmiszerköltség,
  • 5 olyan repülőjegy, amellyel az országot körbe lehet járni,
  • egy kétszobás lakás havi bérleti díja,
  • 6 hónapra elegendő autóhitel-törlesztés.

Nade visszatérve a témához: a Wistron vezérigazgatója, Robert Hwang szerdán az éves befektetői meetingen kicsit elspoilerezte magát az iPhone 8-at illetően.

Az összeszerelés folyamata nem sokat változott a korábbi (iPhone – a szerk.) generációkhoz képest, noha az olyan új funkciók mint a vízállóság és a vezeték nélküli töltés új tesztelési eljárásokat igényel. Valamint a vízállóság némileg módosított a gyártáson is.

Bár már az iPhone 7-eket is jellemzően vízállónak szoktuk nevezni, valójában a cseppálló kifejezés pontosabb lenne (water resistant). Hiszen leginkább csak úgy lettek tervezve, hogyha beejted a telefont a fürdőkádba, akkor ne haljon meg azon nyomban. Ezzel szemben Hwang határozottan a vízállóság szavakat használta (waterproof), ami azt jelentené, hogy a szabadtüdős mélymerülés közben is lőhetnénk majd pár szelfit a rekorddöntés alatt.

A vezeték nélküli töltés pedig gondolom senkinek nem okozott különösebb meglepetést, aki nem egy barlangban töltötte az elmúlt pár hónapját biztosan halott már a funkció érkezéséről. Ming-Chi Kuo, a KGI verhetetlen elemzője és Apple-jósa már február óta folyamatosan ezt hajtogatja. És, akkor ott van még az áprilisban kiszivárgott (kétes megbízhatóságú) műszaki rajz, vagy az egészen frissen nyilvánosságra került üveg hátlapok, amik szintén a csodatöltés érkezését sejtetik.

Szóval Robert Hwang talán nem hibázott akkorát az elszólásával, hogy rögtön fővesztést érdemeljen az Apple-től. Tulajdonképpen csak kimondta azt, amit egy ideje már mindenki tud. Mi viszont legalább már biztosra vehetjük, hogy mire számíthatunk, ha valaki, akkor egy összeszerelő üzem vezetője csak tudja milyen telefonokat gyárt.

Szép lassan elfelejthetjük a banánhéjasodó gyári töltőkábeleket…

Forrás: The Verge

Ha fel akarsz zárkózni iPhone 8 témában, akkor ebben a dossziéban minden fontos hírt megtalálhatsz a szeptemberben érkező modellről, ha érdekességekre, rövidhírekre vágysz, akkor a Shuffle lesz a te rovatod. Ja, és van egy csomó akciós iPhone-unk is.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!