imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Az egyik giga beszállítójával szakít az Apple


Itt a vége, nem lesz több Qualcomm LTE chip az iPhone-okban. A két cég sok évnyi huzavona és jogi viták után búcsút int egymásnak, az Intel lehet a kizárólagos beszállító.

A Qualcomm évtizedek óta készít telekommunikációs chipeket és mobil processzorokat. Az androidos tábor már jól ismerheti a vállalatot, hiszen a legtöbb gyártó az ő megoldásaikat használja a készülékeikben, sőt egészen eddig az iPhone-ok is tartalmaztak Qualcomm LTE chipeket. A cég pénzügyi igazgatója tegnap egyértelműsítette, hogy ennek most vége.

Az Apple és a Qualcomm évek óta jogi vitákat folytat egymással, a San Diegó-i vállalat az utóbbi időben több botrány részese volt. Az iPhone-okba a Qualcomm és az Intel megosztva szállította az LTE chipeket. Most, hogy egyértelműen vége az Apple-lel való partnerségnek, az Intel marad a kizárólagos beszállító.

Ez már csak azért is érdekes, mert egyre fogynak a külső beszállítóktól származó komponensek az Apple listáján. Tavaly a processzorokba integrált grafikus egységet gyártó céggel szakítottak a cupertinóiak, majd tették a saját megoldásukat az iPhone-ba. A kijelzőtechnológiáról szintén régóta maga gondoskodik az Apple, ahogy az alaplapról és a kamerákról is.

Ennek ellenére az Intel még több szegletében is felbukkan az Apple-termékeknek, hiszen egyelőre megkerülhetetlenek a számítógép processzorok piacán, illetve ők szállítják a Wi-Fi és Bluetooth chipeket is. Az viszont tisztán látszik, hogy az Apple-nek célja néhány éven belül ezeket is kipucolni és sajáttal helyettesíteni őket az iPhone-okba és MacBookokba.

Forrás: The Verge

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!