imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az egyik legjobb automatizáló alkalmazást vette meg az Apple


Végre a haladó felhasználók is örülhetnek, hiszen ezúttal nem új emojikról vagy matricacsomagokról van szó, hanem egy, a mindennapokban is jól használható appról, ami segít leegyszerűsíteni a munkafolyamatokat. Később akár a Siri is okulhat a felvásárlásból.

A népszerű és nagy sikerű Workflow app talán többeteknek is ismerős lehet. Nem csak azért, mert szép és igényes kezelőfelülete Apple Design Awardot nyert, hanem mert olyan képességekkel ruházza fel az iPhone-t, amitől igazán okos lesz az okostelefon. A hangsúly az automatizáláson van, aminek segítségével olyan, állandóan ismétlődő rutinfeladatokat rövidíthetünk le egyetlen kattintásra, amiket korábban csak több lépésben tudtunk megtenni.

Hogy egy látványos példát említsek: a Pizza Assistant folyamatra kattintva az alkalmazás az Apple Maps találatai alapján először kilistázza a 1,5 kilométeres körzetünkben található pizzériákat. Ezután csak rá kell kattintanunk a választottunkra és egyből indul a tárcsázás. Miután megrendeltük a pizzát, az alkalmazás felajánlja, hogy emlékeztet, mikorra kell beugranunk, hogy átvegyük a rendelést. Ha élünk a lehetősséggel, megkérdezi, hány percet mondtak elkészülési időnek. Ehhez a lokációnk alapján hozzáadja, hogy hány percre vagyunk a pizziériától, majd bevési az emlékeztetőbe a feladatot, ami így pont akkor fog figyelmeztetni, amikor el kell indulnunk.

Workflow-gallery

És ez csak egyike a rengeteg előre elkészített folyamatnak; mi is könnyedén készíthetünk további hasonló automatizációkat az alkalmazáson keresztül. Elég csak kiválasztani, hogy a több mint 200 action közül melyikeket szeretnénk használni, majd ezeket sorba fűzve kész is a saját igényeinkre szabott workflow. Valami ilyesmit képzelek el, amikor arra gondolok, hogy miket kéne tudnia egy olyan személyi asszisztensnek, mint például a Siri.

A jó hír, hogy könnyen lehet, hogy a most még eléggé csak butácska titkárnő hasonló okosságokkal fog bővülni a jövőben, hiszen az Apple a napokban felvásárolta a Workflow-t, a csapat tagjait pedig felvette soraiba.

Elképesztően izgatottak vagyunk attól, hogy hamarosan csatlakozunk az Apple-höz. Már a kezdetektől fogva szoros együttműködésben dolgoztunk együtt a céggel, kezdve a projektünk beindításával, amikor még csak diákok voltunk, a WWDC-n való részvételen át, egészen a Workflow elindulásáig és sikeréig az App Store-ban. Alig várjuk, hogy a következő szintre emeljük a munkánkat az Apple-nél, és hozzájáruljunk az olyan termékek készítéséhez, amik megérintik az embereket szerte a világban. – nyilatkozta Ari Weinstein, az egyik alapító.

Workflow-app-banner-1024x768

A felvásárlás tényét az Apple is megerősítette. Külön öröm, hogy bár általában egy ilyen beruházás után az egyes alkalmazásokat leveszik az Apple Store-ból, a Workflow maradhatott. Sőt, tegnaptól kezdve ingyenesen letölthető, szóval mindenkinek jó szívvel ajánljuk kipróbálásra.

Forrás: Macrumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!