imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az ellopott iPhone-nal fotózkodtak a tolvajok


Vannak profi szinten kivitelezett lopások, amelyekre évekig készülnek a tolvajok, és vannak olyan alkalmi bűnözők is, mint a két ohioi fiatal, akik egy padon talált iPhone-t vittek el. Arra viszont már nem gondoltak, hogy a lopott telefont visszaállítsák, vagy esetleg, hogy a felhős szinkronizálásokat kikapcsolják. 

Kelly Brown Jones a Cedar Point vidámparkban szeretett volna szórakozni, de ehelyett élete történetét sikerült összehoznia. Az egész ott kezdődött, hogy egy ismerősével elutazott Ohioba az előbb említett vidámparkba. Állítása szerint már sokszor járt itt, de eddig még semmilyen negatív tapasztalata nem volt. Egy gyengébb pillanatában viszont a padon felejtette a táskáját, amiben az iratai mellett az ő és az ismerőse iPhone készüléke is benne volt. Mire visszaértek a padhoz, a táskának már csak a hűlt helyét találták. A rendőrségen tett bejelentés után a táska megkerült, de sajnos teljesen üresen.

Haza érve az első dolga az volt, hogy az iPadjén utánajárjon a telefonnak. Ami viszont az iPadjén várta az talán még őt is meglepte. A Fotó adatfolyam ugyanis továbbra is működött a telefonján, mivel a tolvajok elfelejtették kikapcsolni azt. A kevésbé becsületes megtalálók pedig elkezdték használni a vadiúj telefonjaikat. Képeket csináltak, amik egyből felkerültek a Fotó adatfolyamba, és ezáltal letöltődtek Kelly iPadjére is.

iphone_thieves_04

A hibájukat kihasználva, Kelly saját Facebook profiljára posztolt egy bejegyzést, amihez a képeket is csatolta. Az ismerőseit arra kérte, hogy osszák meg a képeket, és ha valaki ismeri a képen látható személyeket, akkor mindenképpen szóljanak neki és értesítsék a rendőrséget. A kezdeményezés pedig igen jól halad, jelenleg 170 ezren osztották meg a bejegyzést. Remélhetőleg idővel pedig megtalálják az elkövetőket.

ipad_tolvajok2

Természetesen nem ez az első ilyen eset. Még idén történt, hogy Houstonban kaptak el két hasonló tolvajt az iCloud segítségével, amikor videóra vették a „nehezen megszerzett” pénzük történetét. Ennek az ügynek az lett a vége, hogy a rendőrség sikeresen elfogta az elkövetőket.

Forrás: Cult of Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!